SKF na knappe zege dicht bij titel

28-05-2019
SKF heeft deze zaterdag een reuzenstap gezet op weg naar de titel in de Overgangsklasse. In Harderwijk werd directe concurrent Unitas/Perspectief met 13-19 verslagen.

Unitas/Perspectief, vooraf de nummer 3 op de ranglijst met 3 punten achterstand op koploper SKF, moest winnen om de kans op het kampioenschap levend te houden. De ploeg begon dan ook voortvarend en nam snel een 3-1 voorsprong. SKF raakte echter niet in paniek en stelde nog voor rust orde op zaken, 5-9.

SKF, deze tweede helft van het zaalseizoen nog zonder puntverlies, stond ook in de tweede helft haar mannetje. Het werd een echte vechtwedstrijd, waarin SKF aan het langste eind trok. Een van de directe concurrenten in eigen huis met 6 punten verschil (13-19) verslaan, is een puike prestatie.

Unitas/Perspectief is door dit resultaat uitgeschakeld in de race om het kampioenschap. Enig overgebleven concurrent is DOS uit Westbroek. Die ploeg won ook en blijft, met nog twee wedstrijden te gaan, tegen een achterstand van 2 punten aankijken. Komende zaterdag kan SKF het kampioenschap en daarbij behorende promotie naar de Hoofdklasse al vieren, als een beter resultaat wordt geboekt dan DOS. SKF speelt thuis tegen het tegen degradatie strijdende HKV/Ons Eibernest, DOS speelt de lastig uitwedstrijd tegen Unitas/Perspectief. Valt de beslissing zaterdag nog niet, moeten beide ploegen op 15 juni in een rechtstreeks duel in Westbroek uitmaken wie kampioen wordt.

Scores SKF: Bram Grijzenhout 6, Daniël van Munster 5, Vera van Ekris 4, Sytse de Jong 3, Bart Mast.