SKF pakt draad weer op in Den Haag

15-10-2018
Na de eerste nederlaag voor SKF’s vlaggenschip vorige week, heeft de ploeg zich prima hersteld. In Den Haag werd HKV/Ons Eibernest met 15-19 verslagen.

HKV/Ons Eibernest uit is altijd lastig. Een club met een rijke historie met diverse landstitels. Op het hoogste niveau van Nederland speelt de club echter allang niet meer en nu zullen ze zelfs alle zeilen bij moeten zetten om niet uit de Overgangsklasse te degraderen. Een geheel nieuw team met veel jonge spelers dat dit seizoen met een nieuwe coach (ex-international Mady Tims) wil gaan bouwen aan nieuw succes en elan.

De start van SKF was weergaloos: een enorm hoog rendement, binnen no-time 0-4. Met een relatief laat genomen time-out probeerde coach Tims het tij te keren, maar zij kon niet voorkomen dat SKF doordenderde naar 0-8. In deze fase was Sarah van der Meer al tot 3 goals gekomen, waarbij ze ook nog eens haar dame 2 maal snoeihard had geblokt. Via toch wel een wanhoopspoging van grote afstand wist HKV voor het eerst op het scorebord te komen, 1-8. Na de 1-10 wisten “De Eibers” de pijn nog een beetje te verzachten door mee te scoren met SKF en de ruststand op 5-12 te bepalen.

SKF wilde maar al te graag doorzetten de tweede helft, dit is in de kleedkamer ook afgesproken. HKV stond echter met veel meer bezieling te korfballen, speelde langere aanvallen en schootscherper. Ook fysiek schakelden de Hagenezen een paar tandjes bij. Toch scoorde SKF in het begin van de 2e helft nog prima door, bij een 6-14 tussenstand was de wedstrijd wel gespeeld. En helaas ook in de koppies van de Veenendalers. SKF schakelde een tandje terug, en HKV zoals gezegd een tandje bij. Bij 13-17 kwam HKV nog dichtbij, maar echt spannend zou het nooit meer worden.

De prima leidende scheidsrechter Evertsen en assistent Van Marsbergen floten af bij 15-19. Voor SKF had een veel betere score erin gezeten, zeker na een 1-10 voorsprong, maar het goede nieuws is dat SKF voor het eerst dit seizoen heeft laten zien ook vlijmscherp te kunnen starten. Al met al een goede overwinning en 2 punten voor SKF. Doordat concurrenten Unitas/Perspectief en DOS (W) onderling niet verder kwamen dan een 12-12 gelijkspel, is SKF weer alleen koploper.

Komende zaterdag wacht SKF de topper in eigen huis tegen DOS (W), de gedeelde nummer twee.

Scores SKF: Sytse de Jong 5, Yorn van Kleij 4, Sarah van der Meer 3, Vera van Ekris 3, Carly Matser 2, Tessa van den Bos 2.