SKF pakt draad weer op tegen Swift

25-09-2017
Na de eerste competitienederlaag vorige week tegen Nieuwerkerk, pakte SKF de draad weer prima op. Het Zeeuwse Swift werd in eigen huis verslagen in een doelpuntrijke wedstrijd, 29-24.

SKF startte met Marit Wien in de basis voor de vorige week geblesseerd geraakte Sarah van der Meer. SKF kende deze zaterdag een bliksemstart en stond in no-time 4-0 voor. En eigenlijk hield de ploeg dat gaatje de rest van de wedstrijd in stand. Na de 4-0 begon Swift wel mee te scoren, daarbij gesteund door de lange Zeeuwse heren die veel rebounds pakten. Bij rust was het gaatje 5, 14-9.

Na rust hetzelfde beeld. Af en toe kwam het stug doorvechtende Swift op een verschil van 3 maar altijd was daar dan weer de score van SKF. En zo liep de score behoorlijk op. Onder de fraaie nazomerzon besloten beide ploegen met 29-24.

Aanvoerder Daniël van Munster na afloop: “Ons aanvallend rendement heeft gewonnen van het statische reboundoverwicht dat zij hadden.” Op Twitter voegde hij daaraan toe: “Een mooie zaterdag met veel goals met de SKF-selectie!”

Door het verlies van Nieuwerkerk tegen Fiks, delen deze twee ploegen met 6 punten nu de koppositie met SKF, dat op basis van het doelsaldo de ranglijst formeel aanvoert.

Komende zaterdag speelt SKF in Den Haag tegen KVS/Maritiem, nog niet zo heel lang geleden de tegenstander van SKF in drie boeiende Hoofdklasse kruisfinales maar intussen ook teruggevallen naar de Overgangsklasse. Daarin haalden de Hagenezen uit vier wedstrijden nog maar één schamel punt.

Scores SKF: Daniël van Munster 7, Bram Grijzenhout 7, Sytse de Jong 6, Bart Mast 3, Vera van Ekris 3, Ilse van Ekris 2, Tessa van den Bos.

Foto OnlineVallei.nl. Klik hier voor veel meer foto's.

Onzeclubwinkel