SKF veroordeeld tot beslissingswedstrijd

20-02-2018
SKF streed zaterdag voor haar laatste kans op rechtstreekse handhaving, maar kon deze laatste strohalm niet grijpen. In Zwolle leden de Veenendalers een 29-26 nederlaag tegen Sparta, één van de directe concurrenten, waardoor de zevende plaats niet meer verlaten kan worden.

De eerste helft was spannend en ging gelijk op. De ruststand was 16-16 en dat gaf de verhoudingen prima weer. Gesteund door het thuispubliek sloeg Sparta in de tweede helft een gaatje en SKF was, ondanks diverse wissels, niet meer bij machte om aan te haken. De geelblauwen maakte 26 goals, een mooi aantal, maar het bleek onvoldoende voor de winst. Sparta trok met 29-26 aan het langste eind.

Door deze nederlaag is SKF nu zeker van de zevende plaats. Gevolg daarvan is dat een beslissingswedstrijd gespeeld moet worden tegen de nummer 7 van de Overgangsklasse D, met als inzet handhaving of degradatie. De tegenstander staat nog niet vast.  Oranje Wit uit Dordrecht en Antilopen/Lancyr Deelen uit Leusden zijn de mogelijke opponenten. De beslissingswedstrijd zal gespeeld worden op 17 maart, op neutraal terrein. Locatie zal afhangen van wie de tegenstander wordt.

Scores SKF: Sytse de Jong 7, Bram Grijzenhout 3, Daniël van Munster 3, Ilse van Ekris 3, Bart Mast 3, Vera van Ekris 2, Carly Matser 2, Björn Hubers 2, Tessa van den Bos.