Voorbeschouwing Unitas/Perspectief-SKF

28-03-2018
Het zaalseizoen zit er op en de kicksen zijn uit het vet gehaald voor de hervatting van de veldcompetitie. SKF zal de returns in gaan als koploper, waarbij het komende zaterdag direct een lastige uitwedstrijd voor zich heeft, namelijk Unitas/Perspectief. Deze ploeg heeft zich in de zaal weten te handhaven in de Hoofdklasse.

De vorige wedstrijd, begin september afgelopen jaar, werd gespeeld onder warme omstandigheden. In deze wedstrijd kwam SKF tweemaal op grote voorsprong, namelijk 8-3 en 23-16. Beide keren was het Unitas/Perspectief dat terug wist te knokken naar een nagenoeg gelijke stand. In de absolute eindfase lukte dit Unitas/Perspectief echt, 24-24 en een minuut voor tijd de 25-25. Hierna maakte Sytse de Jong voor SKF de bevrijdende treffer, 26-25 winst.

Gezien de vorige wedstrijd is het de verwachting dat het komende zaterdag een spannende wedstrijd zal worden. Spelen op het veld betekent dat het weer invloed kan hebben op het spel en dat geldt ook voor de oude (grote) veldafmetingen waarop wordt gespeeld in Harderwijk. Bij beide ploegen zal een aantal andere gezichten te zien zijn, want zowel de selectie van Unitas/Perspectief als SKF kampt met blessures.

SKF zal alles op alles zetten om een overwinning uit het vuur te slepen, want bij een overwinning is vroegtijdig klassebehoud heel dichtbij en kan vanuit die positie gekeken worden wat er nog meer in het vat zit. SKF hoopt dan ook dat veel supporters meereizen om aan te moedigen!

De wedstrijd start om 15:30 op sportpark Slingerbos en staat onder leiding van Willem van Ieperen en Thijs Groen.