SKF ternauwernood langs DOS Kampen/Veltman

12-03-2019
Lange tijd leek er in Kampen geen vuiltje aan de lucht voor SKF. De ploeg bouwde een riante voorsprong op, maar gaf die in de slotfase nog bijna weg. Uiteindelijk trok SKF met 30-31 ternauwernood aan het langste eind.

Coach Steven Brink was deze zaterdag afwezig, maar kon via de livestream op de Facebookpagina van DOS Kampen/Veltman de wedstrijd nog deels op afstand volgen. Voornamelijk vanwege een subliem kwartier in de tweede helft had SKF de eerdere thuiswedstrijd ruim met 34-25 gewonnen. Ook deze zaterdag leek SKF lange tijd op een zeer makkelijke overwinning af te stevenen.

De thuisploeg grossierde de eerste helft in fouten en miste een aantal strafworpen. SKF daarentegen scoorde makkelijk en bouwde aan een ruime voorsprong. Bij rust was het 12-18. Na rust hetzelfde beeld. SKF bouwde de voorsprong verder uit en kwam op een gegeven moment zelfs op een voorsprong van 10 punten.

Zowel de thuisploeg als het publiek leek er niet meer in te geloven, maar de thuisploeg begon vaker te scoren waarna bij de spelers het geloof terugkeerde. Ook het thuispubliek rook een stunt en schaarde zich weer volledig achter de Kampenaren. Bij 29-29 kon het weer alle kanten op, maar Daniël van Munster en Sarah van der Meer schoten SKF in extremis toch nog naar de 30-31 winst.

Doelpunten SKF: Daniël van Munster 9, Yorn van Kleij 7, Sarah van der Meer 5, Carly Matser 5, Vera van Ekris 3, Sytse de Jong, Ilse van Ekris.