SKF verliest nipt van koploper HKC

12-12-2018
SKF gaf zaterdag prima partij aan koploper HKC in Hardinxveld-Giessendam. Maar uiteindelijk oogstte de ploeg lof, maar geen punten, 27-24.

HKC vloog uit de startblokken tegen een niet scherp startend SKF waar Vera van Ekris de aanvoerdersband droeg. Verdedigende fouten, niet nakomen van aanvallende afspraken en dus was het in heel korte tijd 4-0. Maar SKF bleef rustig en viel nu wel terug op de gemaakte afspraken. Het werd 4-1 en 4-2 en vanaf daar werd het een attractieve en gelijk opgaande wedstrijd. Een onderdeel van het tactische plan van coach Steven Brink was om HKC veel naar binnen op te zoeken, hier is de ploeg kwetsbaar. En zo bleek, want het leverde SKF veel strafworpen op. Voor rust wisten de thuisploeg liefst 17 keer tot scoren te komen. Met 17-13 werd de kleedkamer opgezocht.

Na rust een getergd SKF met als inzet om goaltje voor goaltje terug te gaan knokken. HKC kwam op 5 verschil, maar SKF hield stug vol. HKC zag de voorsprong langzaamaan verdampen en begon nerveuzer te korfballen. In fases begon HKC te temporiseren om de dadendrang van SKF een halt toe te roepen. Op 24-22 kwam SKF voor de eerste keer weer op 2 verschil, een cruciaal moment. HKC hield knap stand en de individuele klasse van John den Dunnen gaf in deze fase de doorslag, met een fraaie one hander scoorde hij de 3 verschil. Eindstand 27-24.

Ondanks de 27 tegenstreffers heeft SKF het verdedigend in fases sterk gedaan. Zo werd schutter Kelly de Bruin in de tang gehouden door Tessa van den Bos, slechts 1 goal wist ze te produceren. En ook schutter Corné Troost werd in toom gehouden door Björn Hubers.

SKF kan ondanks de nederlaag terugkijken op een sterke wedstrijd. Op de eerste 2 minuten na heeft SKF de wedstrijd “gewonnen”. Helaas duurt een wedstrijd 50 minuten en geen 48, dus de volgende keer zal SKF nog meer uit de kast moeten halen voor een overwinning. In ieder geval is het een nederlaag met perspectief, want als SKF deze gretigheid en beleving op de mat kan blijven leggen, dan volgen nog genoeg wedstrijdpunten en zal het publiek de grote winnaar zijn.

Komende zaterdag speelt SKF om 20:00 thuis tegen DOS Kampen/Veltman.

Scores SKF: Yorn van Kleij 7, Bram Grijzenhout 4, Sytse de Jong 3, Vera van Ekris 3, Tessa v.d. Bos 2, Sarah v.d. Meer 2, Thijs van Ginkel, Björn Hubers, Daniël van Munster.