Voorbeschouwing Nic.-SKF

28-09-2018
Dit weekend staat voor de selectie van SKF een verre uitwedstrijd op het programma. SKF 1 en 2 reizen af naar Groningen om de strijd aan te gaan met Nic./John Schokker Makelaardij. SKF 2 speelt om 14:00 uur op sportpark De Wijert, SKF 1 om 15:30 uur.

Een leuk weetje over Nic./John Schokker Makelaardij is dat hun verenigingsnaam verwijst naar de grondlegger van het korfbal, namelijk Nico Broekhuysen. Toch zullen velen Nic./John Schokker Makelaardij kennen als een voormalig topkorfbalvereniging, met spelers zoals Michiel Gerritsen, Taco Poelstra en Kees Vlietstra. Laatstgenoemde is op dit moment hoofdtrainer van Nic.

De Groningers zullen ongetwijfeld gehoopt hebben op een betere competitiestart. Zo bleken DOS (W) en Unitas/Perspectief een maatje te groot. Afgelopen weekend werden de eerste punten gehaald tegen HKV/Ons Eibernest. Om uit de onderste regionen te komen heeft Nic./John Schokker Makelaardij de punten hard nodig. Ze zullen getergd zijn en SKF kan zich voorbereiden op een pittig duel, want er staat een aantal fysieke heren te wachten. Zo had aanvoerder Boonstra net zo goed Boomstra kunnen heten, een boomlange vent met veel dreiging. Net zo schietgraag zijn de gebroeders Van Haastrecht, alleen zijn zij iets kleiner van stuk. Ook kent de ploeg een aantal felle dames met de nodige ervaring op hoger niveau.

SKF heeft in de vorige duels laten zien dat het goed om kan gaan met de lengte van een tegenstander. SKF is erg blij met het gekoppelde duel van S1 en S2. “De selectie kan elkaar maximaal oppeppen voor een goed resultaat en daarbij geeft de aanwezigheid van de voltallige selectie de mogelijkheid om tactische wissels te kunnen plaatsen”, aldus Brink.