Benauwde winst SKF 6 op MIA 9

10-02-2019
SKF 6 boekte zaterdag een benauwde, maar wel verdiende, overwinning op MIA 9. In een wedstrijd waarin de doelpunten erg schaars waren, trok SKF met 6-7 net aan het langste eind.

Maar eerst nog even terug naar vorige week. De vaste verslaggever had het zich nog zo voorgenomen, wekelijks een verslag. Maar dat ging meteen alweer mis. Een korte terugblik. SKF vertrok met een zeer brede selectie (8 heren en 6 dames) naar Huizen. Bij winst zou de tweede plaats in de eindrangschikking weer in beeld komen. Maar die winst zat er eigenlijk nooit in. De eerste helft was erg matig en werd afgesloten met een 10-3 achterstand. In de tweede helft een inhaalrace, maar die kon niet worden bekroond, eindstand 15-11 en dus mag SKF 6 zich gaan richten op plek 3.

Die strijd om plek 3 gaat tussen SKF 6, De Eemvogels 2, Tweemaal Zes 5 en MIA 9. Deze zaterdag de dus belangrijke uitwedstrijd in Amersfoort tegen MIA 9. De zaalouverture thuis tegen deze ploeg eindigde onbeslist, 10-10. Grapten we vorige week nog dat Christa beter de “auto van de zaak” mee kon nemen om de ploeg te vervoeren, deze zaterdag was de selectie minder breed en was zelfs een invalster nodig om het aantal dames op 4 te krijgen.

SKF startte met een basis bestaande uit Andrea, Annabel, Jurge en Thomas in de aanval en Angelique (MW2), Roeline, Frank en Ronald in de verdediging. Alex en Tom namen plaats op de bank. Gelukkig weer een keer een zaal zonder aanpalend zwembad en dus een beschaafde temperatuur, dit in tegenstelling tot de afgelopen twee weken.

Zoals al aangegeven in de inleiding, weinig doelpunten. De thuisploeg kwam op 1-0, SKF maakte gelijk en liep vervolgens uit naar 1-3. Via 2-4 werd de rust bereikt met 3-5. Geen superscore. Alex deed het praatje in de rust. Hij gaf aan dat de wedstrijd in de knip zat als we geconcentreerd bleven spelen en vooral zouden uitkijken voor de korte kansen. Daarin was MIA gevaarlijk. Van afstand laten schieten was ok.

Alex en Tom kwamen voor Frank en Ronald. Dat van die korte kansen had SKF zich goed in de oren geknoopt, die kwamen er dus niet. Maar prompt schoot MIA er dus toch gewoon twee ballen van afstand in en stond het weer gelijk, 5-5. Een spannende fase, de 5-5 stond erg lang op het scorebord. Andrea liet zich echter kennen als een ware spelend coach, nam het voortouw en maakte met een korte kans en een schot de belangrijke 5-6 en 5-7. Frank kwam 5 minuten voor tijd terug in het veld voor de moegestreden Thomas, MIA deed in de slotfase nog wat terug via een benutte stip, maar de zege werd door SKF 6 over de streep getrokken. Belangrijke punten!

Bedankt Angelique voor de invalbeurt!

Met deze zege werd MIA 9 in de strijd om de derde plaats op 3 punten achterstand gezet (met een wedstrijd tegoed voor SKF 6). Wat dat betreft lijkt er dus een streep door MIA 9 te kunnen. Komende woensdag om 21:00 speelt SKF 6 de (weer) belangrijke inhaalwedstrijd tegen De Eemvogels 2. Bij winst komt SKF 6 op gelijke hoogte met die ploeg op de derde plaats. Uit werd recent met 7-9 gewonnen. Publiek zou leuk zijn!

Doelpunten SKF 6: Andrea 4, Frank 2, Annabel.