SKF 6 buigt grote achterstand om in winst

20-04-2019
SKF 6 kon in de eerste helft geen vuist maken tegen Kesteren 3 en keek halverwege tegen een heel ruime achterstand aan. Maar met veel vers bloed in de tweede helft werd de overwinning toch nog binnengesleept.

Peter stond met een geblesseerde arm/schouder langs de kant, maar de andere 8 heren waren paraat. Aan dameszijde waren er 5 of 6, beetje afhankelijk van Jeanine, die niet/wel/niet/wel fit was. Wel veel publiek: Daniël, Jeroen, de ouders/schoonouders van Annabel, Joyce, Laura en Joep. Met name die laatste liet met enige regelmaat enthousiast van zich horen.

De basis van SKF 6 bestond deze zaterdag uit Andrea, Annabel, Ciska, Roeline, Alex, Fred, Jurge en Thomas. Op de bank Jeanine (aangekondigd als niet fit, toch proberen, afhaken tijdens warming up, maar toch beschikbaar voor tweede helft), Joanne, Frank, Jonathan, Ronald en Tom.

Wat moeten we zeggen over de eerste helft? Het was niet goed, dat was duidelijk. Het was ook warm, maar dat gold voor beide ploegen. Iedereen deed echt zijn/haar best, maar het was te tam, te slap, te weinig overtuiging. Kesteren was in de voorbespreking beschouwd als een “saai” spelende ploeg, alleen maar schieten. En dat deden ze, of moeten we zeggen, die kans kregen ze. En die kans pakten ze ook. Met enige regelmaat vloog er een bal in, waar SKF daar aanvallend maar heel weinig tegenover kon zetten. Op enig moment was het 2-10, de exacte ruststand is schrijver dezes even kwijt, maar was ongeveer in die orde van grootte.

SKF 6 beschikt echter over een mooi wapen: het inbrengen van heel veel vers bloed in de rust. Vier nieuwe heren en twee nieuwe dames. Met dit weer, het was warm, is dat toch een groot voordeel. Annabel en Roeline bleven staan, alle anderen mochten naar de kant. En met al deze nieuwelingen een compleet ander wedstrijdbeeld. De invallers gingen er vol voor, waren wel in staat de aanvallen van Kesteren te ontregelen en scoorden vooral ook. Puntje voor puntje sloop de ploeg dichterbij en bij 12-12 was de in de eerste helft opgelopen schade gerepareerd. SKF pakte door, kwam op voorsprong en gaf de winst niet meer uit handen. Uiteindelijk 16-14, een mooie zege na een heel grote achterstand.

En dan smaakt het bier (of iets anders) na afloop op het terras in de zon toch wel heel lekker! Zo’n grote achterstand en toch nog winnen! Een mindere eerste helft, goede tweede helft afgesloten met een prima derde helft in de zon op het terras. Mooie start van het veldseizoen.

Voor Annabel was dit (voorlopig?) haar laatste wedstrijd. Ze is zwanger, SKF 6 wenst haar en Jeroen alvast heel veel geluk met de kleine ergens in november.

De doelpunten zijn niet bijgehouden. Maar who cares wie er scoort, als die ballen er maar in vliegen… Nu weer een aantal weken rust, volgende wedstrijd op 11 mei in Zetten.