SKF 6 nipt onderuit tegen EKCA/CIBOD 5

21-05-2019
SKF 6 is er niet in geslaagd opnieuw een ruime achterstand om te zetten in winst. In de slotfase kwam SKF 6 knap terug, maar moest berusten in een 13-12 nederlaag.

Net als bij het vorige bezoek aan deze ploeg, aan het eind van de najaarscompetitie, was het weer stralend weer. Die vorige wedstrijd werd door SKF 6 (toen nog SKF 7) gewonnen, waarmee SKF EKCA/CIBOD 5 op die laatste speeldag het kampioenschap door de neus boorde.

Deze zaterdag 6 heren en 5 dames, inclusief invalster Angelique. Andrea was er wel bij, maar met nog te veel hinder van de ribben om te spelen (de heer van Zetten heeft haar een aardige opdoffer gegeven vorige week). De basis van SKF 6 bestond uit Jeanine, Roeline, Jurge en Thomas in de aanval en Ciska, Joanne, Jonathan en Ronald in de verdediging. Op de bank Angelique, Alex en Frank en uiteraard coach Andrea. Ondanks de aanwezigheid van Andrea had Alex een praatje ingestudeerd, maar ergens tussen Veenendaal en Arnhem was dat grotendeels uit zijn geheugen gewist. Kort geïmproviseerd toespraakje dus maar, met als kernboodschap dat EKCA daadwerkelijk een aardig korfballende ploeg is (in tegenstelling tot Zetten vorige week) en SKF 6 dus aan de bak moest.

De beginfase was van SKF zijde nog wel aardig. Doelpunten waren schaars, maar de ploeg kwam een aantal keer op voorsprong, 0-1, 1-2, 2-4. Daarbij viel vooral op dat Roeline, gemiddeld genomen niet grossierend in heel veel doelpunten, maar liefst drie van die eerste vier treffers maakte. Maar in het vervolg van de eerste helft speelde SKF 6 vooral te traag, het ging mee in het tempo van de tegenstander, waar de ploeg natuurlijk uit moet gaan van eigen kracht en snelheid in het spel moet houden. Tot heel veel tegentreffers leidde het allemaal niet, maar SKF keek met rust wel tegen een 6-4 achterstand aan.

De boodschap van Alex in de rust was helder: het liefst zou hij 8 man/vrouw wisselen. Zo groot was de wedstrijdselectie van SKF 6 dan ook weer niet, en dus werden de wissels beperkt tot de al afgesproken wissels. Angelique voor Ciska en Alex en Frank voor Jurge en Thomas.

Ondanks de waarschuwing in de rust, was het begin van de tweede helft niet best. EKCA liep weg naar 10-4 (na 2-4 waren dat dus 8 tegentreffers op rij!) en dus keek SKF weer tegen een ruime achterstand aan. Vanaf dat moment begon het echter beter te draaien. Puntje voor puntje werd wat van de achterstand afgeknabbeld. Thomas kwam voor meer reboundkracht en -ervaring terug in de ploeg voor Ronald en schoot er prompt twee in, verschil nog maar twee (11-9). Ook Ciska kwam terug voor Jeanine. EKCA liep nog een keer weg naar 4 verschil (13-9), maar daarna kwam SKF nog bijna langszij. Bijna helaas, want bij 13-12 was het over en uit. Op basis van de vechtlust in de tweede helft was een puntje wellicht verdiend geweest. Maar niet gelukt.

Halverwege de competitie kan het zo nog alle kanten op. Zetten staat op 0 punten, EKCA, Kesteren en SKF staan allemaal op 4 punten. Komende zaterdag de kans om thuis revanche te nemen op EKCA, de week erna volgt de lastige uitwedstrijd tegen Kesteren op gras (sommigen vinden dat dat natuurgras of echt gras moet heten, maar gras is voor mij gewoon gras, nepgras heeft kunstgras). Op 15 juni volgt dan nog de thuiswedstrijd tegen Zetten.

Doelpunten SKF 6: Roeline 4, Jonathan 3, Thomas 2, Joanne 2, Alex.