SKF 7 sluit veldseizoen af met winst

19-10-2018
Nadat vorige week eindelijk de eerste overwinning kon worden gevierd, sloot het zevende het veldseizoen deze zaterdag mooi af. In Arnhem werd met 15-17 gewonnen van EKCA/CIBOD 5 dat door die nederlaag naast het kampioenschap greep.

Dit veldseizoen zijn we al aardig verwend met mooi weer, maar deze zaterdag spande wel de kroon. Half oktober en vanwege de warmte werden gewoon drinkpauzes ingelast. Helaas moest Joanne zich ’s ochtends ziek afmelden, waardoor het zevende met 5 dames en 6 heren naar Arnhem toog. Dat lijkt voldoende, maar 3 van de 5 dames wilden in principe niet meer dan een halve wedstrijd spelen en dus moest er nog even overlegd worden, want zo was er toch nog een halve dame te weinig.

SKF startte met in de aanval Anita, Ciska, Frank en Ronald, en in de verdediging Laura, Roeline, Jonathan en Jurge. Andrea, Alex en Fred begonnen er naast. Tot 4-4 is Frank’s mooie schriftje niet helemaal goed bijgehouden. Er staan hier en daar vraagtekens, en dat klopt, want qua vakindeling kunnen sommige dingen niet kloppen. Wat wel zeker is, is dat SKF 2-0 achter kwam en bij 4-4 weer gelijk stond. Frank maakte de 4-5, maar daarna was er weer zo’n periode van 5 tegendoelpunten op rij, zoals het zevende dit seizoen al vaker overkwam. Je zou zeggen dat dit voor EKCA het sein was om door te pakken richting kampioenschap, maar SKF beet zich vast in de tegenstander. Een lange periode voor rust en na rust, kwam EKCA op 3, soms 4, punten voor, waarna SKF weer terugkwam naar 2. Bij rust was het 11-8.

Het overleg bij de dames had opgeleverd dat Andrea een halve wedstrijd zou spelen en Anita en Laura beiden driekwart. Andrea kwam er dus bij rust in voor Laura, Alex kwam voor Jurge. Tot 13-10 bleef het beschreven scenario in stand, maar daarna kregen met name Frank en Jonathan het op hun heupen. Van 13-10 werd het in één streep 13-15, terwijl ondertussen Fred voor Ronald in de ploeg kwam en Laura terugkwam voor Anita. Om en om scorend werd de wedstrijd afgesloten met 15-17.

Een mooie afsluiting van het veldseizoen. Een veldseizoen ook, waar een beter resultaat mogelijk was geweest kijkend naar de uitslagen. Maar duidelijk is dat het zevende in haar nieuwe samenstelling, groeide in het seizoen, ook geholpen door het feit dat de ploeg langzaamaan niet meer afhankelijk was van invallers. En dus kan met vertrouwen vooruit gekeken worden naar het zaalseizoen.

Omdat Kesteren won van Reehorst, eindigde SKF nog als derde. De titel ging naar Kesteren. EKCA had al taart geregeld om het kampioenschap te vieren. Die werd ook genuttigd, en met verfrissend bier erbij, leek die ploeg niet al te zeer gebukt te gaan onder het gemiste kampioenschap.

Vanaf 4-4 weten we de doelpunten: Frank 5, Jonathan 4, Andrea 2, Jurge 2.