SKF 7 wint uit bij kampioen Keizer Karel 3

03-03-2018
Vaste stukjesschrijver van SKF MW1 (hoewel daar nogal eens verzaakt wordt dit zaalseizoen qua wedstrijdverslagen) en SKF A2 was deze zaterdag mee als invaller met het roemruchte zevende. En dus maar eens een verslag van die ploeg.

Het zevende kent af en toe wat personele problemen dit seizoen. Schrijver dezes ging al voor de tweede keer mee en mocht hij de eerste keer tijdens de eerste helft op de bank nog ontspannen de Olympische 3 kilometer bij de vrouwen via Twitter volgen om ergens in de tweede helft in te vallen, deze keer was een basisplaats voor hem weggelegd. Het zevende, toch officieel bestaand uit 13 spelers, kon deze zaterdag slechts 6 spelers opstellen (Alex, Daniël, Frank, Joyce, Roeline en Yvonne). Amy en Paulique (beiden A5) en schrijver dezes (MW1) gingen mee als invaller.

Met enige moeite verzamelde de ploeg rond 9:00 bij SKF. Aanvangstijdstip van de wedstrijd in Nijmegen was 10:10, een voor het zevende nogal ongebruikelijk vroeg tijdstip. Tegenstander was Keizer Karel 3, de ploeg die zich al had verzekerd van het kampioenschap. Tijdens de bespreking vooraf was de belangrijkste taak van coach Andrea om de ploeg wakker en scherp te krijgen. Opdracht: gewoon lekker ballen en kijken wat er van zou komen.

De eerste helft ging heel gelijk op. SKF 7 nam brutaal het initiatief, dat later werd overgenomen door Keizer Karel. Opvallend was dat vrijwel alle doelpunten voor het zevende werden gemaakt door de eerste aanval, wat dus ook betekent dat de eerste verdediging weliswaar maar weinig scoorde, maar er ook heel weinig tegen kreeg. Ruststand was 7-6, op zich prima tegen de kampioen, maar ook een stand met perspectief.

In de tweede helft liep Keizer Karel uit naar 9-6 en leek daarmee de wedstrijd te in haar voordeel te beslissen. Maar niets was minder waar. SKF’s tweede aanval begon vanaf dat moment beter te draaien en vooral ook de korf te vinden en dat bleek het verschil in deze wedstrijd. SKF 7 ging erop en erover, van 9-6 naar 10-14. In de laatste minuten werd de zege keurig over de streep getrokken, eindstand 12-15. Na afloop bloemen voor Keizer Karel en over het hele seizoen is dat kampioenschap ongetwijfeld verdiend, maar voelt toch lekker dat feestje een beetje te bederven met een volledig verdiende overwinning.