Eindelijk eerste winst voor SKF 7

09-10-2018
Na vier nederlagen in de eerste vier wedstrijden, waarvan drie keer met slechts één punt verschil, stond SKF 7 deze zaterdag eindelijk aan de goede kant van de score. Reehorst ’45 4 werd met 11-8 verslagen.

Vorige week voor het eerst geen verslag (SKF 7’s vaste verslaggever zat grootste deel van de week voor werk in het pittoreske Katowice en kwam er even niet aan toe). Die zaterdag werd voor de derde keer op rij met 1 punt verschil verloren, Kesteren 4 bleek met 12-13 te sterk.

Waar de afgelopen weken het zevende nog regelmatig met invallers en vooral invalsters compleet gemaakt moest worden, was dat deze zaterdag niet nodig. Ciska en Jonathan zijn vanuit het vijfde het zevende komen versterken, Tom en Anita waren er voor het eerst bij en zo konden maar liefst 8 heren en 6 dames op het wedstrijdformulier genoteerd worden. Anita, Joyce, Fred en Jurge begonnen in de aanval, Ciska, Roeline, Alex en Tom in de verdediging. De omstandigheden waren super: stralende najaarszon!

Om en om scorend, in die fase alleen maar met doorloopballen, werd het 2-2. De 1-0 was van Fred die zo snel scoorde dat vrouw en dochter te laat langs de lijn stonden om dat mee te maken. Daarna pakte de ploeg uit Ede het initiatief, eerst 2-4, en na de 3-4 werd het 3-6. SKF speelde in die fase in een te lage versnelling om het Reehorst lastig te maken. Het peloton invallers voor de tweede helft was al aan het warmlopen, Andrea sprak de troepen al toe. Haar boodschap was helder. Met 6 nieuwe spelers kon het zevende de tweede helft bijna als een nieuwe wedstrijd beschouwen en zo moest de insteek ook zijn om alsnog de winst te kunnen pakken. Maar waar SKF dacht de tweede helft te moeten starten met het goedmaken van een achterstand, kreeg de ploeg nog in de eerste helft weer de geest. Nog voor rust werd de opgelopen schade gerepareerd, drie treffers op rij betekenden een 6-6 ruststand.

In de rust werden de 4 heren gewisseld voor Frank, Jonathan, Peter en Ronald. Andrea en Joanne kwamen voor Anita en Roeline. Na de 7-6 werd het nog even 7-7, maar daarna was het eindelijk “SKF 7 time”. Twee doorloopballen van Joanne gevolgd door een doorloopbal en schot van Frank zorgden voor een 11-7 tussenstand. Reehorst maakte nog de 11-8, maar de punten waren voor het zevende. Eindelijk. Opluchting en dus een verdiend koud biertje in het zonnetje op het terras.

Komende zaterdag het veldseizoen nog goed afsluiten tegen EKCA/CIBOD 5. Het is geen doel op zich, maar SKF kan de Arnhemmers bij winst het kampioenschap ontnemen. EKCA is nu koploper met 8 punten, Kesteren volgt met 7. SKF staat laatste met de deze zaterdag behaalde 2 punten, maar kan in de laatste wedstrijd nog over Reehorst heen wippen.

Doelpunten SKF: Frank 3, Joanne 2, Alex 2, Fred 2, Ciska, Tom.