• Aanpassing contributie per 1 juli 2022

  14 jun 2022
 • Zoals al vele jaren gebruikelijk past SKF elk jaar op 1 juli haar contributie aan op basis van de gemiddelde inflatie over een heel jaar startend vanaf mei. Zo borgen we dat de contributie aan blijft sluiten bij de economische ontwikkelingen. Voor komende 1 juli betekent dat dat we kijken naar de gemiddelde inflatie van mei 2021 t/m mei 2022. 

  Het zal jullie niet verbazen dat door diverse ontwikkelingen (o.a. corona, grondstoffencrisis en Oekraïne) de aanpassing dit jaar zeer hoog uitvalt, te weten 8,8%. Zeker de eerste maanden van 2022 hebben hierop veel impact gehad. Voor het bestuur voelt het niet goed om op dit moment één op één deze aanpassing over te nemen. Hebben we hier niet te maken met een piek die straks weer af gaat vlakken? We kunnen echter ook niet uitsluiten dat dit misschien wel lang en structureel gaat zijn. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een oplossing, en die hebben we gevonden.

  Per 1 juli 2022 gaan we de prijzen niet aanpassen me8,8%, maar met 2,56%. Het getal van 2,56% is gebaseerd op de gemiddelde inflatie over de laatste zeven jaar. We kiezen voor zeven jaar omdat dit een bekend economische golfbeweging is. Mocht je het leuk vinden om hier iets meer van te weten, Google dan eens op 'Juglarcyclus'. Door hiervoor te kiezen negeren we voor nu de hoge inflatie in de hoop dat dit een piek is. 

  Stel dat de hoge inflatie geen piek blijft te zijn dan kan er een probleem ontstaan. De kosten voor SKF nemen dan namelijk op andere vlakken wel structureel toe. Daarom hebben we besloten om in november een nieuw peilmoment te plannen. Is de inflatie weer tot rust gekomen dan is er vermoedelijk geen extra actie nodig. Is deze niet tot rust gekomen, en structureel nog hoog, dan kan er besloten worden om per 1 januari 2023 alsnog de contributie tussentijds extra te verhogen. 

  We hopen alle leden hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Via deze link kun je de nieuwe tarieven bekijken. Mochten er toch vragen bij je ontstaan schroom niet om contact te zoeken via penningmeester@skfkorfbal.nl