• Alain en Daniël behalen trainersdiploma KT4

  9 jul 2022
 • Alain en Daniël hebben het trainersdiploma KT4 gehaald! Deze cursus is bedoeld voor trainers die zich tot hoofdcoach willen ontwikkelen. Een geweldige prestatie dus dat deze twee SKF-ers nu allebei dit diploma hebben! Aanleiding voor een gesprekje met beiden:

  Waarom zijn jullie de KT4 gaan doen?
  Daniel: “Ik wil mezelf graag als trainer en coach ontwikkelen. KT4 is dan een mooie stap, omdat je dan met en van de toptrainers van Nederland kunt leren.”
  Alain: “Ik wil uiteindelijk als trainer op het hoogste niveau actief zijn. Door wat ik tijdens de KT4 geleerd heb kan ik mezelf blijven ontwikkelen.”

  Waar heb je het meest van geleerd?
  Daniel: “Van de praktijksessies waarin we met elkaar over korfbalacties sparden.”
  Alain: “Het leukste waren de gesprekken met de andere trainers en spelers van het Nederlands team over allerlei verschillende onderwerpen.”

  Welke tips hebben jullie voor trainers die net zijn begonnen met trainen geven?
  Daniel: “Blijf jezelf en probeer de trainingen leuk en uitdagend te maken. En lekker veel verschillende partijvormen spelen, want dat is toch echt het leukst!”
  Alain: “Het belangrijkste is dat je zelf veel plezier in het trainen geven hebt, want dan straal je dat ook uit op de groep. What you give is what you get!”.

  SKF is trots op jullie en we hopen dat veel spelers en andere trainers van jullie kunnen leren!

  Ben je benieuwd naar de trainersopleidingen die het KNKV aanbiedt? Neem dan een kijkje op de website van de KNKV.