• Jaarlijkse collecteweek Nationaal Fonds Gehandicaptensport van 4 t/m 10 april 2021

  4 apr 2021
 • Zoals elk jaar collecteert S.K.F. voor onze gehandicapte sportvrienden. In de eerste plaats natuurlijk omdat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn. In de tweede plaats ontvangen wij 50% van het opgehaalde geld om te investeren in de mogelijkheden voor deze doelgroep. Bijvoorbeeld voor voorzieningen zodat zij gemakkelijk toegang hebben tot onze accommodatie en faciliteiten.

  Afgelopen jaren hebben we met een grote groep vrijwilligers, door de Veenendaalse straten gelopen met een collectebus. Het is, naast een flinke inspanning, ook een gezellig gebeuren als de bussen worden geleegd en geteld in het clubhuis van onze vereniging. Nettie Croes heeft dit jarenlang gecoördineerd, waarvoor grote dank Nettie! Dit jaar heb ik, Hennie Spies, het spreekwoordelijke stokje van haar overgenomen. Alleen zitten we nog steeds met Corona en gaat fysiek collecteren langs de deuren het niet worden. Uiteraard willen we onze gehandicapte sportvrienden niet in de steek laten. Daarom hebben we dit jaar besloten om op een andere manier te collecteren. Niet door langs alle huizen met een collectebus te gaan, maar volledig coronaproof digitaal. Dit jaar gaan we aan de slag met doneren via een digitale collectebus. Belangrijk hierbij is dat we de hulp van jullie allemaal nodig hebben. Dus help mee door de digitale collectebus door te geven aan zo veel mogelijk vrienden, familieleden, kennisen, collega's, et cetera. En uiteraard bevelen we deze collecte ook van harte aan bij onze eigen leden. Onze vaste collectanten worden apart aangeschreven om mee te doen met deze alternatieve manier van collecteren. 

 • Wanneer je naar de digitale collectebus van SKF gaat, kan op een heel laagdrempelige manier een donatie worden gedaan. Het is een kwestie van het invullen van het te doneren bedrag, de betaalmethode selecteren, de voorwaarde accepteren en op de [doneer nu] knop klikken. De rest wijst zichzelf. De truc is dus om zo veel mogelijk mensen naar de digitale collectebus van SKF te leiden. Ook dit wordt je makkelijk gemaakt. Iedereen kan de digitale collectebus eenvoudig via zijn/haar social media of mail delen. In bovenstaande afbeelding zijn de gekoppelde social media kanalen die je kunt gebruiken omlijnd. Als je zelf naar de digitale collectebus gaat kun je het social media kanaal selecteren wat je wilt gebruiken. De rest wijst zich eigenlijk ook vanzelf. 

  Mocht je de digitale collectebus nog een persoonlijker tintje willen geven, dan kun je ook zelf een digitale collectebus aanmaken. Dit hoeft niet, maar mag wel. Als je een persoonlijke collectebus aanmaakt, is het wel belangrijk dat je deze "koppelt" aan SKF. Alleen dan krijgt SKF de helft van de opbrengst. 

 • In bovenstaande afbeeldingen staan de drie stappen die je moet doorlopen om zelf een digitale collectebus aan te maken:

  1. Ga naar de collectebus van SKF en klik onder het donatieformulier op de knop [Collectebus aanmaken]

  2. Geef aan of je wilt inloggen met je e-mailadres of met Facebook

  3. Vul alle gegevens in. Het gaat om een particuliere collectebus en het is heel belangrijk om bij "groep" te kiezen voor Veenendaal, korfbalver. SKF. Je kunt deze vinden door SKF in te typen

 • Zoals aangegeven in de titel is de officiële collecte week van 4 t/m 10 april. De digitale collectebus kan echter het hele jaar gebruikt worden. De digitale collectebus is al aangemaakt en kan ook al gebruikt worden. Je kunt de digitale collectebus van SKF vinden op de website van Nationaal Fonds Gehandicaptensport door op deze link te klikken of klik op de afbeelding van de oranje collectebus hiernaast. 

  Het zou toch mooi zijn als we een flinke bijdrage kunnen doneren aan de landelijke organisatie en tegelijkertijd aan onze vereniging. Iedereen alvast hartelijk dank voor de bijdrage aan deze actie. Heb je vragen, stel deze dan via de mail aan Hennie Spies (klik hier om een mail te versturen).

  Samen Kunnen we het Fiksen