• Corona update 13 oktober

  13 okt 2020
 • Zojuist hebben waarschijnlijk weer veel mensen met spanning gekeken naar de persconferentie. Al snel werd duidelijk dat het sporten te maken gaat krijgen met extra beperkende maatregelen en ook dat deze verder gaan dan we misschien allemaal vooraf hadden ingeschat. 

  Op basis van de persconferentie en de aanvullende informatie op de website van de Rijksoverheid zijn de gevolgen voor SKF als volgt:

  • Trainingen en wedstrijden voor seniorenteams zijn niet meer mogelijk;
  • Wedstrijden voor jeugdteams (A t/m F) zijn niet meer mogelijk;
  • Trainingen voor jeugdteams (A t/m F) en onderlinge partijtjes blijven wel mogelijk. Vooralsnog in de buitenlucht, berichtgeving over de overgang naar de zaal zullen spoedig volgen;
  • Naast de kantine gaan nu ook de kleedkamers op slot.

  Besloten is om deze maatregelen morgenmiddag 14 oktober om 12:00 uur in te laten gaan in tegenstelling tot 22:00 uur zoals gemeld in de persconferentie. Dit doen we om gehoor te geven aan de oproep om verantwoordelijkheid te pakken en niet de randjes van de maatregelen op te zoeken. 

  Morgen zal het KNKV in overleg treden met het NOC*NSF naar aanleiding van de extra maatregelen. SKF zal de uitkomsten van dit gesprek nauwlettend volgen en indien nodig extra aanvullende informatie delen via de website. Waarschijnlijk kunnen we dan ook duidelijkheid verschaffen over de mogelijkheden voor 18-jarigen. Het is op het moment van schrijven niet exact duidelijk of deze specifieke leeftijdsgroep nu wel of niet mag sporten. Vooralsnog gaan we ervan uit dat sporten voor deze groep mogelijk is. 

  Uiteraard balen we van deze stap terug, maar beseffen ook dat dit niet voor niets is. Laten we wederom koesteren wat nog kan en ons zo goed mogelijk voorbereiden op het moment dat er weer meer mogelijk is. Samen Kunnen we het Fiksen!