• Derde gelijkspel op rij voor SKF 7

12 okt 2020
  • SKF 7 behaalde zaterdag haar derde gelijkspel op rij. In de kou en regen werd het in Doorn 13-13 tegen KCD 3.

De zaterdag begon nog best mooi, maar tegen de tijd dat het zevende aan mocht treden, was het weerbeeld veranderd in echt herfstweer. Met 6 heren (André, Daniël, Jonathan, Peter, Reyer en Ronald), 3 eigen dames (Annelinde, Christa en Ciska) en twee dames uit SKF 6 (Anne en Paulique) werd de reis naar Doorn aanvaard. Voor 1 auto leidde dat in ieder geval tot een fraaie toeristische route (vanwege de ons onbekende afsluiting van de N226) en veel gecirkel in Doorn omdat de navigatie de locatie van het sportpark in Doorn niet helemaal goed kende.

Maar goed, in de auto was het droog en warm, wat niet van het korfbalveld gezegd kon worden. Gelukkig had KCD zeer attent twee tenten als een soort vervangende dug-out langs het veld gezet, zodat reserves in ieder geval droog zaten/stonden en ook de sporttassen droog konden staan. In deze tijd van wedstrijden zonder publiek had ook KCD een livestream geregeld. We hebben niet de illusie dat die op een miljoenenpubliek kon rekenen (en gezien het spel van het zevende was dat maar goed ook) maar in ieder geval Amber en Laura konden de wedstrijd volgen.

In de voorbespreking legde Daniël haarfijn en helemaal correct uit hoe de tegenstander zou gaan spelen en van welke spelers het gevaar zou komen. Het devies was snel een voorsprong pakken, KCD niet in de wedstrijd laten komen en de wedstrijd uitspelen. Mooi plan, helaas liet de uitvoering nogal te wensen over. Het zevende speelde niet haar eigen spel, ging mee met dat van de tegenstander en nam zeker niet snel een voorsprong. Een puntje soms, maar soms ook een puntje achter. Niet veel doelpunten overigens, daar waren het de omstandigheden niet naar. Bij rust was het 5-5, wellicht 6-5, iets in die orde van grootte.

Peptalk in de rust en zowaar bracht het iets teweeg bij SKF. Tot 7-7 of 8-8 ging het nog gelijk, maar toen pakte het zevende zowaar een klein gaatje: 8-10, 9-11, de wedstrijd leek toch in het voordeel van SKF te gaan kantelen. Maar een aantal in SKF-ogen onbegrijpelijke scheidsrechterlijke beslissingen hielpen KCD weer in het zadel en leidden tot frustratie bij SKF. De slotfase, waarin Christa ook nog tegen een gele kaart aanliep, was hectisch. Het enige positieve daaraan was dat uiteindelijk een punt werd gepakt. Dat had ook zomaar nog echt fout af kunnen lopen.

Drie gelijke spelen op rij, maar de ene is de andere niet. De eerste tegen Fiducia voelde al als een nederlaag, de tweede vorige week tegen koploper Tweemaal Zes 4 was een prima resultaat, deze zaterdag had van deze tegenstander gewoon gewonnen moeten worden.

Woensdag is er gelijk al kans op revanche, dan staat de inhaalwedstrijd tegen Viking 5 op het programma. Tenminste, nu nog. In de auto op de heenweg maakten we er nog grapjes over, maar als we vandaag het nieuws met de uitgelekte Corona berichten mogen geloven, hebben we voorlopig onze laatste wedstrijd weer gespeeld.