• Domein Breedtekorfbal

In het domein “Breedtekorfbal” werken we aan maximaal korfbalplezier voor elke speler en speelster bij SKF en binnen dit domein voor de niet-selectieteams. In trainingen en wedstrijden, maar ook daarbuiten. We delen teams zodanig in dat iedereen op zijn/haar niveau kan spelen, kan leren en veel plezier heeft met het hele team. Een hele klus, door de instroom van nieuwe leden tijdens het seizoen, de snelle ontwikkeling die met name jeugdleden vaak doormaken en de vele vriendschappen die bij SKF ontstaan door samen te korfballen.

• In gesprek met Peter Bijl

Peter kwam via z’n dochter Larissa, die mee ging doen met de Kangoeroes, in contact met SKF: ‘Tot die tijd was het voornamelijk voetbal, tennis en hardlopen. Al heel snel mochten de Kangoeroes als team van de week mee oplopen, daarna heb ik de wedstrijd ook bekeken. Een snelle en dynamische sport, erg leuk om te zien! Door de jaren heen ben ik steeds enthousiaster geworden over de sport en de club. Ik ben af en toe gevraagd om te coachen en training te geven, ik ben steward geweest en nu doe ik de schotklok’. Daarnaast blijft Peter natuurlijk trouw supporter van zijn dochters Larissa en Noëlle.

• Zoals het vaker gaat: Peter besloot zelf ook te gaan korfballen. Toen zijn team te groot werd, zorgde Peter voor een eerlijke indeling waarin een ieder zich kon vinden. Van het een kwam het ander, het afgelopen seizoen heeft hij ook de andere niet-selectie-seniorenteams, midweek, reko en Sportfit samen met Fred en Esther onder zijn hoede genomen. Peter over de stap naar manager: ‘Ik heb toen een aantal ideeën opgedaan, daar kan ik als manager Breedtekorfbal verder invulling aan geven. Voor de niet-selectieteams bij de jeugd doen Gerrie en Raymond dit al enkele jaren samen met de trainers. Mooi om mee samen te werken’.

Wat is je ambitie in de nieuwe functie? ‘We willen werken aan het creëren van maximaal korfbalplezier voor elke speler. In trainingen en wedstrijden, maar ook daarbuiten. We delen teams zodanig in dat iedereen op eigen niveau kan spelen, kan leren en veel plezier heeft met het hele team. Een hele klus: door de instroom van nieuwe leden tijdens het seizoen, de snelle ontwikkeling die met name jeugdleden vaak doormaken en de vele vriendschappen die ontstaan. Er moeten soms lastige keuzes gemaakt worden, waarbij we zowel naar het individu, het team, als de vereniging kijken. Goede communicatie is hierbij heel belangrijk, zodat er meer begrip komt vanuit spelers en ouders als de keuze net iets anders uitvalt. Mijn uitgangspunt hierbij is dat de intenties altijd positief zijn’, zegt Peter met volle overtuiging.

SKF timmert ook qua topkorfbal aan de weg. Is dat geen gevaar voor de teams die vooral voor hun plezier korfballen? ‘Dat denk ik niet’, zegt de nieuwe manager Breedtekorfbal. ‘Zonder breedtekorfbal geen topkorfbal is een bekende uitspraak, dit geldt net zo goed andersom. Spelers vanuit de lagere teams die de topteams gaan aanmoedigen en spelers vanuit de hogere teams die breedteteams gaan trainen, coachen of helpen om op hun eigen niveau te groeien. Daarnaast hoop ik dat het enthousiasme van alle spelers, leden en vrijwilligers ervoor gaat zorgen dat SKF nog bekender gaat worden. Dit gaat er hopelijk voor zorgen dat zowel het topkorfbal als het breedtekorfbal nog verder gaan groeien.’