• “Duitse” overwinning voor SKF 6

  16 dec 2019
 • Vlak voor tijd zeiden de reserves op de bank het al tegen elkaar: “Dan moet het maar op zijn Duits.” En SKF 6 deed het op zijn Duits met een winnende treffer ongeveer 30 seconden voor tijd. Twee punten mee naar huis vanuit Arnhem, 11-12 overwinning.

  SKF 6 moest deze zaterdag op een belachelijk vroeg tijdstip spelen: om 10:00 in Arnhem, pupillentijd. De lokale kangoeroetjes dartelden nog vrolijk zingend en enthousiast door de zaal toen het zesde zich klaarmaakte voor de wedstrijd. Nieuweling Karin, uit de oude A4, was er voor het eerst bij. En ook Joyce was er na heel lange tijd weer een keer bij in een wedstrijd. Wel een aantal afwezigen, maar uiteraard kan SKF 6 dat met haar brede selectie opvangen. De basis bestond uit Anne, Christa, Jonathan en Ronald (aanval) en Andrea, Karin, Peter en Tom (verdediging). Alex, Ciska, Daniël, Frank (die nog een helftje nodig had om wakker te worden) en Joyce begonnen op de bank.

  Het begin was duidelijk voor SKF. De facto coach Alex had vooraf gezegd dat deze wedstrijd in de verdediging gewonnen kon worden, en dat had de ploeg goed in de oren geknoopt. Het zat in de beginfase keurig dicht achterin. En via Anne, Ronald en Tom kwam het zesde op 0-3. Daarna kwam helaas de klad er een beetje in. EKCA kwam beter in de wedstrijd en maakte er gewoon 6 op rij. En dus wat het 6-3 ineens. SKF 6 schakelde echter een klein tandje bij en met rust was het 7-5. Achterstand te overzien, zeker in de wetenschap dat het zesde vaak een betere tweede helft speelt. Frank was intussen wakker en al voor rust al in de ploeg gekomen voor Jona. In de rust kwamen Alex, Ciska, Daniël en Joyce voor Christa, Karin, Ronald en Tom.

  Na rust schoot Frank vrijwel direct de 7-6 er in en dat bleek het startsein voor een buitengewoon spannende tweede helft. Daniël schoot de ploegen bij 8-8 weer op gelijke hoogte. SKF pakte twee keer de voorsprong, maar EKCA maakte steeds gelijk om bij 11-10 weer een kleine voorsprong te pakken. SKF toonde echter veerkracht, kwam weer op gelijke hoogte en schoot dus zo’n 30 seconden voor tijd via Daniël de winnende er in. EKCA had nog wel een laatste aanval om nog gelijk te komen, maar verprutste die door de bal tegen het plafond te schieten waarna SKF de resterende tijd rustig vol speelde.

  Een zwaarbevochten overwinning, maar weer twee punten in de pocket. En dus nog steeds ongeslagen bovenaan, nu met 6 punten uit 3 wedstrijden. Komende zaterdag de laatste wedstrijd van het jaar, thuis tegen Kesteren 3, de huidige nummer 3 van de ranglijst.

  Doelpunten SKF 6: Daniël 3, Frank 3, Ronald 2, Anne, Tom, Peter, Andrea