• G-korfbal bij SKF wil graag groter groeien

    12 jan 2023
  • De visie van korfbalvereniging SKF is onder andere, dat sporten voor iedereen mogelijk moet kunnen zijn. Onder dat motto werd er in september 2021 vol enthousiasme gestart met het zogenaamde G-korfbal. Eén van ‘de kartrekkers’ van dat initiatief is Petra Postma, een bevlogen SKF’er, die na haar Bennekomse periode, waar ze de kleuren van korfbalvereniging DVO-verdedigde, nu haar hart verpand heeft aan de Veenendaalse korfbalvereniging. Tussen haar bardienst en tijdens het C-jeugd toernooi, waar ook één van haar kinderen actief is, neemt ze toch ruim de tijd om het G-korfbal te promoten, in de hoop dat er nog meer G-korfballers of korfbalsters de gang naar SKF gaan vinden.

    G-korfbal is korfbal voor mensen met een verstandelijke beperking. De verstandelijke beperking houdt in dat zij een IQ van 75 of lager hebben en vaak diagnoses hebben als Syndroom van Down, ADHD, PDD NOS of autisme. ,,Na de opstart in september vorig jaar hebben zich inmiddels vijf G-korfballers aangemeld”, legt Petra uit. ,,Dat is al een mooi aantal, maar we willen uiteraard, dat dat er meer gaan worden. Zeker om wat meer wedstrijdgerichte dingen te kunnen gaan doen heb je meer leden nodig. In dat kader hebben we ook al contact gezocht met De Blink, een school voor speciaal onderwijs, waar we binnenkort een clinic gaan verzorgen.” 

    Bij SKF zijn alle ingrediënten om ook van het G-korfbal een succes te maken aanwezig. ,,We hebben een enthousiaste groep van zes trainers en vier begeleiders. Momenteel is de richtlijn qua leeftijd 12 jaar en ouder, maar jongere kinderen zijn zeker ook welkom. Het enthousiasme bij de spelers die er nu al zijn is groot. We zijn begonnen met alleen trainingen, maar in de nabije toekomst hopen we ook wedstrijden te kunnen gaan spelen. Dat is zeker ons doel. Getraind wordt er, onder leiding van twee trainers en een begeleider, elke woensdag van 19.00 tot 20.00 uur. Nieuwe leden kunnen eerst drie keer gratis mee komen trainen of eerst eens komen kijken. We hopen echt, dat er meer G-korfballers komen aansluiten. Dat zij ook gaan ervaren hoe leuk en gezellig korfbal bij SKF is.” 

    Klik hier voor meer info of mail naar gkorfbal@skfkorfbal.nl.