• "Je gaat het pas zien als je het doorhebt"

14 okt 2019
  • SKF C2 had vorige week het kampioenschap al veilig gesteld door punt verlies van de directe concurrent. Dat betekende géén druk deze wedstrijd,maar wel de wedstrijd benaderen als een finale!
    Opstelling:
    Aanval: Niels, Cor, Renate & Marit.
    Verdediging: Joost, Luka, Kim & Lisanne
    Reserves: Judith & Ruben Z.
    Coach: Raymond

De wedstrijd begon flitsend, gelijk veel kansen en snelle onderscheppingen in de verdediging. De 0-1 & 0-2 stonden binnen enkele minuten op het scorebord. Fiducia had hun \"huiswerk\" goed gedaan, want wij willen altijd druk zetten op de tegenstander...alleen vielen er ruimtes voor de dieptebal! Dat resulteerde in een aantal goede mogelijkheden voor Fiducia...! Het vizier stond vandaag niet altijd even scherp, we hebben een aantal 100% kansen gecreëerd maar niet benut.
    Ruststand 3-4
    We hadden in de rust afgesproken de kansen te gaan benutten en een versnelling hoger te spelen. Fiducia had die zelfde gedachten! Binnen een paar minuten hadden ze de achterstand omgebogen tot een voorsprong 6-4! We lieten dat niet zomaar gebeuren en met wat wisselingen in de vakken leek het lek boven...6-6. Helaas kregen we de deksel op de neus door hoog druk te zetten en af en toe viel er een gaatje en daar profiteerde Fiducia gelijk van.. 8-6. SKF C2 gaf zich nog steeds niet gewonnen! Met 2 vlotte aanvallen: 8-8. Het was spannend tot het einde...de 9-8 en 9-9 vielen vlot achter elkaar...er was nog 1 minuut te spelen. We kregen allebei nog 1 aanval...waarbij wij niet wisten te scoren....Fiducia wel: 10-9. Eindstand!

We hadden als doel: ongeslagen de zaal in.
    Nu: omgaan met tegenslagen! Wij (ik ook als trainer) zitten in een proces! We gaan in de zaal een klasse hoger spelen: Ik hoor de oehs & aahhs al! Ik: het wordt ook een pittige opgave! Is het niet dat jullie groeiende zijn> niet alleen als team: maar ook als korfballer! Iedereen weet wat zijn Tip en Top is!!

Doelpuntenmakers: Kim 3x, Niels 2x, Joost 2x, Judith 1x & Cor 1x!
    Ouders wederom bedankt voor de aanmoedigingen langs de kant!
    Tot in de zaal!!
    We kunnen niet wachten!!