• Kangoeroe Klup

De Kangoeroe Klup is elke zaterdag bij SKF van 10:00-11:00.

Kangoeroes zijn kinderen van 3 tot 5 jaar die nog te jong zijn om wedstrijden te spelen; dit gebeurt namelijk pas als kinderen 6 jaar of ouder zijn. Door middel van een speelse werkwijze maken deze jonge kinderen kennis met het korfbal.

Ben je 6 jaar of jonger en ben geïnteresseerd in sport en korfbal? Neem dan contact op, je mag in ieder geval drie keer gratis meedoen. Voor meer informatie is de Kangoeroe Klup bereikbaar via kangoeroeklup@skfkorfbal.nlIedereen is van harte welkom.

Maar waarom heet het nu de 'Kangoeroe Klup'?
    Deze naam is door het Korfbalverbond (K.N.K.V.) gekozen omdat de kangoeroe veel overeenkomsten heeft met vaardigheden die horen bij de korfbalsport zoals snelheid, wendbaarheid en sprongkracht. Daarnaast heeft de kangoeroe een buidel die aan jonge kangoeroes bescherming en veiligheid biedt. De Kangoeroe Klup is symbolisch gezien de buidel (een veilige en warme plaats) voor de jongste leden! Om het geheel sprekend te maken is door het K.N.K.V. een viertal jeugdige kangoeroes ontwikkeld. Deze figuurtjes, genaamd Scoro, Funny, Jumper en Spurt, vervullen een hoofdrol binnen de Kangoeroe Klup.