• Lid van verdienste Riek van Schaik – Bulsink overleden

7 jan 2022
  • Maandagavond 3 januari 2022 ontvingen wij het bericht dat Riek van Schaik op 67-jarige leeftijd is overleden. Riek was lid van SKF sinds haar twaalfde jaar en heeft op diverse vlakken veel betekend voor de club. Velen zullen aan haar een goede herinnering hebben als jeugdtrainster, coach en jeugdscheidsrechter. Bij de jeugd lag haar passie en zo zullen velen haar ook herinneren.

Jarenlang maakte zij deel uit van de jeugdcommissie en was daar van grote waarde bij het bedenken van alle mogelijke spelletjes waarbij wij in het bijzonder denken aan het alom bekende jatspel, wie kent het niet! Liefdevol hield zij alle kinderen in de gaten en stuurde bij als een kind dat nodig had.

Daarnaast heeft Riek jarenlang de papieren uitgave van de SaKoFlit getypt én voorzien van onnavolgbare illustraties. In die tijd werd het blad gestencild en moesten de tekeningen met een kraspen in de drager van het stencil aangebracht worden. Als je iets te hard drukte sneed je door het stencil heen en indien je niet hard genoeg drukte kwam er niets op de uiteindelijke afdruk terecht, voorwaar een precies klusje.

Ook toen Riek ziek was en niet meer thuis kon wonen vond ze het fijn om, samen met Hans, op het korfbalveld rond te lopen en haar kleinkinderen te zien korfballen, daar genoot ze van.

In 1997 werd al haar aandacht en werk door de ledenvergadering beloond door haar de titel “lid van verdienste” toe te kennen. SKF wenst Hans en zijn familie veel kracht toe bij het verwerken van dit verlies.