• Martijn Raadschilders en Niels van Vessem trainers van SKF 2

  28 mrt 2024
 • Voor het seizoen 2024-2025 gaat ook SKF 2 getraind en gecoacht worden door een duo. Martijn Raadschilders en Niels van Vessem.

 • Een duo wat bestaat uit een bekende SKF’er én een nieuw gezicht. Martijn Raadschilders (38) uit Nijmegen is nieuw bij SKF maar heeft al een korfballeven achter zich. Als 7-jarige korfballer begonnen bij Keizer Karel, in de senioren naar Noviomagum, speelde hij ook een aantal jaren in de selectie van Oost-Arnhem. Dat het trainersbestaan iets voor Martijn zou zijn was al duidelijk. Op zijn 36e gestopt met spelen en momenteel trainer van ODIO 1. Naast zijn club is Martijn al twee jaar trainer van het districtsteam Oost O19. 

  Martijn is getrouwd met Astrid, vader van 2 kinderen en werkzaam als werkvoorbereider bij Heinz in Elst (G). Planning, logistiek en productieverantwoordelijkheid zijn competenties die tot uiting komen bij de producent van de wereldberoemde tomatenketchup.

 • “Ik heb regelmatig bij SKF gespeeld, fanatieke aanhang kort op het veld. Maar vooral bij District Oost hoorde ik regelmatig de actuele verhalen over SKF. Ik kijk er enorm naar uit om samen het stevige fundament wat er al staat in de Hoofdklasse, aangevuld met de talenten die doorkomen uit de jeugd verder te gaan brengen. Het mag van mij nu al augustus zijn”, aldus Raadschilders.

 • Zijn compagnon is een bekende SKF’er. Niels, broer van SKF 1 speler Mathijs van Vessem. Niels heeft verschillende rollen als trainer en coördinator gedaan in de SKF-jeugd. "Dat ik dan enkele jaren later met die talenten aan de slag mag in de senioren lijkt me geweldig en er komt veel goeds aan!” Voor de 26-jarige leraar van SBO De Windroos in Veenendaal gaat dit eerste seniorenklus zijn.

  "Al bij het eerste gesprek met Martijn was ik er van overtuigd dat we samen veel kunnen toevoegen aan SKF 2. We vullen elkaar aan en dat maakt het juist sterker", aldus Van Vessem. Samen met SKF 1 trainers Johan van Beek en Ron de Graaf gaat SKF vol in de directe, persoonlijke begeleiding van teams en individuele talenten.

 • Ronald Anbeek, voorzitter van de Werkgroep Topkorfbal is zeer content met deze ontwikkeling. “We zien dat het korfbal steeds sneller en attractiever wordt en daar heb je ook meer aandacht voor team én individuele talentontwikkeling nodig. Daarom willen wij aankomend seizoen gaan werken bij alle teams met duo’s. Het is een professionaliseringsslag die we maken in de weg omhoog. Wij wensen Martijn en Niels heel veel SKF-plezier en veel succes!”