• Nederlaag met perspectief

  10 okt 2021
 • Vooraf was al wel duidelijk dat Groen Geel een maatje te groot zou zijn. De ploeg uit Wormer speelt in de zaalcompetitie in de Korfbal League, maar liefst twee klassen hoger dan SKF. Het was zaak om een veegpartij te voorkomen. En dat nog steeds zonder basisspelers Janine, Thijs en Sytse.

  En inderdaad, Groen Geel bleek zaterdagmiddag duidelijk de betere ploeg. Maar van een walk-over was zeker geen sprake. Integendeel, vooral voor de pauze bleef SKF prima in het spoor van de bezoekers. Een 6-9 achterstand halfweg het eerste bedrijf werd keurig weggewerkt naar een 9-9 tussenstand. De nummer twee van de poule ging met een krappe 12-15 voorsprong aan de thee.

  Na de korfwisseling kreeg de thuisploeg het lastiger. Via 16-20 werd het uiteindelijk 17-25 voor de Noord-Hollandse opponent. Mathijs van Vessem was in het attractieve duel topscorer met vijf treffers. Mark van de Weetering, die vorige week bij Swift al uitstekend inviel, speelde zaterdag de volle zestig minuten. En prima!

  In de kop van dit verslag koos ik voor het woord ‘perspectief’. Bewust, want de strijdlust en inzet compenseerden zaterdag het gebrek aan lengte. En van onnodig ontzag voor de toppers van Groen Geel was geen sprake, evenmin liet ons eerste zich van de wijs brengen door de soms  ferme fysieke power van de tegenstander. Een schril contrast met de gelatenheid die soms als een grauwsluier over de ploeg hangt. Een belangrijk gegeven in de aanloop naar de zaal. Zit ik er ver naast als ik voorspel dat Wouter en Evert nog best moeten puzzelen om tot de ideale basisacht te komen?

  Henry Valk