• Ons wedstrijdsecretariaat – een interview met Boudewijn

10 sep 2022
  • Het seizoen is weer begonnen! Drukke tijden dus voor ons wedstrijdsecretariaat. Vorige week hebben we de spelregels over afschrijven en invallen weer even herhaald voor iedereen. Maar wie zijn nou die vrijwilligers die dit belangrijke vrijwilligerswerk doen, en zorgen dat we elke week met complete teams kunnen spelen? Een interview met Boudewijn Korenhof.

Wie ben je en hoe ben je bij SKF betrokken geraakt?

Ik ben Boudewijn, getrouwd met Erika en vader van Tom en Nora. Heel veel jaar terug toen Erika nog korfbal speelde ben ik wel eens een kijkje komen nemen bij SKF maar dat was het dan ook wel. Ik dacht:  “als Tom maar gaat voetballen”. Dat ging dus mooi niet door. Hij ging naar SKF en dan ga je als vader mee en dan begin je het ook nog een leuk spelletje te vinden.

Wat doe je precies bij het wedstrijdsecretariaat? Hoe ziet een week in jouw SKF-leven eruit?

Bij het wedstrijdsecretariaat zorgen Erika en ik dat we voor de selectieteams tot en met de B op zaterdag met voldoende spelers aan een wedstrijd kunnen beginnen. Dus wanneer er blessures of zieken zijn proberen we daar in overleg met de trainers/coaches een juiste vervanger voor te regelen. De ene week zijn we hier zo mee klaar en de andere week kan het een hele uitdaging zijn omdat bijvoorbeeld veel teams op hetzelfde moment moeten spelen. Wanneer er een verplaatsing is qua tijd of datum zorg ik voor de aanpassing. Verder geef ik (met Edith) de teamindeling door aan het KNKV en zorg ik dat in Sportlink de spelers zichtbaar zijn.

Eind vorig seizoen was het super druk voor ons wedstrijdsecretariaat. Wat ging er toen mis?

We hebben vorig jaar gelukkig weer veel kunnen korfballen. Eerst nog in een lege hal maar gelukkig aan het eind in een bomvolle SKF-hal.

Het was voor het wedstrijdsecretariaat erg lastig omdat veel teams/verenigingen te maken hadden met te veel besmettingen waardoor wedstrijden verplaatst en zelfs afgelast moesten worden. Daarvoor was veel contact nodig met tegenstanders/trainers/ en overige leden van het wedstrijdsecretariaat. Dit was natuurlijk een uitzonderlijke situatie.

• Wanneer heb jij echt een top-zaterdag?

Dat begint er natuurlijk mee dat alle teams compleet aan hun wedstrijd kunnen beginnen. En als ik merk dat leden en ouders hun best doen om de laatste gaatjes in de verschillende teams te vullen. Tijdens het veldseizoen heb ik een hele leuke zaterdag wanneer de B1 in de morgen een mooi potje speelt. In de middag kom ik dan met vrij grote regelmaat terug om de selectie te kijken waarbij ik vooral wil zien dat ze willen winnen. Dan komen die punten vanzelf. Natuurlijk onder het genot van een biertje en gezellige mensen.

Welke oproep zou je aan alle SKF-leden en ouders willen doen?

Geniet van het spelletje, heb respect voor tegenstanders, scheidsrechters en team- en club genoten en als je ergens nog tijd vrij kan maken om wat vrijwilligerswerk te doen zou dat helemaal top zijn. Bijvoorbeeld het cleanteam, wedstrijdsecretariaat of op zaterdag achter de bar. Wanneer het zaalseizoen start zou het mooi zijn dat de SKF-hal tot de nok toe gevuld is met enthousiaste mensen die SKF naar de overwinning schreeuwen en wellicht een promotie.