• Ook Swift te sterk voor SKF

25 sep 2019
  • SKF is er zaterdag niet in geslaagd het Zeeuwse Swift puntloos de lange reis terug te laten maken. In eigen huis waren de Middelburgers met 18-25 te sterk.

Op voorhand werd Swift beschouwd als één van de tegenstanders waartegen mogelijk punten gepakt zouden kunnen worden. En hoewel dat uiteindelijk niet lukte, gaf met name de tweede helft vertrouwen voor het vervolg van het veldseizoen. Nadat SKF in eerste instantie nog bijbleef, liep Swift weg naar een ruime voorsprong bij rust, 6-13. SKF kon de Zeeuwse heren redelijk in toom houden, maar de dames maakten het verschil.

De tweede helft was van SKF-zijde veel beter. Het aanvalspercentage lag hoog, maar doordat er niet scherp genoeg verdedigd werd, kwam de ploeg te weinig aan aanvallen toe. En dan levert een hoog percentage nog altijd te weinig doelpunten op. Uiteindelijk stond er 18-25 op het scorebord.

Swift boekte hiermee, na de zege op Sporting Delta vorige week, een tweede belangrijke overwinning op rij. SKF wacht nog op de eerste punten.

Komende zaterdag is in Veenendaal Avanti/Post Makelaardij de tegenstander. Aanvang 15:30 op sportpark De Groene Velden.

Scores SKF: Carly Matser 5, Yorn van Kleij 3, Sytse de Jong 3, Linda Tertoogen 2, Ilse van Ekris 2, Micha Batenburg 2, Thijs van Ginkel.