• Simpele overwinning voor SKF 6

  19 feb 2020
 • SKF 6 boekte afgelopen zaterdag de verwachte eenvoudige overwinning op Activitas 1. Het werd 20-5. Een klinkende zege, maar desondanks geen echt tevreden gezichten na afloop.

  Activitas 1 heeft het begrip zwakke broeder in de poule bijna een nieuwe dimensie gegeven. De uitslagen zijn ontluisterend, met een 12-0 (inderdaad, 0) toch wel als dieptepunt. SKF 6 had zich dan ook voorgenomen een grote overwinning te behalen. Die kwam er ook, maar eigenlijk kon niemand tevreden zijn met de 20-5.

  Eerst het echte goede nieuws: Amber en Larissa maakten hun rentree bij SKF na een kortere (Amber) of langere (Larissa) periode van afwezigheid. Vanwege twee afzeggingen hoefde op het laatst toch geen heer in burger op de bank te starten, de wedstrijdselectie bestond uit 8 heren en 7 dames.

  Activitas lijkt een aantal ouders en jeugdspelers bij elkaar gezet te hebben met 1 heer die er blijk van gaf al wat langer te korfballen om samen het eerste team te vormen. Korfballend komen ze nog tekort, maar we moeten de ploeg nageven dat ze volop plezier hadden en uiteindelijk is dat het belangrijkste. Na de 1-0 van SKF 6 liep het moeizaam en tot verbazing van velen, de bank van Activitas incluis, werd het zelfs 1-2. Ongetwijfeld de eerste voorsprong van die ploeg dit seizoen. De telefoons en fotocamera’s werden tevoorschijn gehaald om het scorebord met de tussenstand te vereeuwigen, maar Amber voorkwam met de snelle 2-2 gelukkig dat SKF 6 het lachertje op social media zou worden.

  Daarna hield SKF 6 het de eerste helft verdedigend verder dicht en liep weg naar 11-2 met rust, waarbij het ene vak de doelpunten er aanmerkelijk sneller in had liggen dan het andere vak. Maar sprankelend was het allemaal niet.

  De tweede helft was wat dat betreft niet anders. Eigenlijk deed de bijna volledig gewijzigde ploeg het in de tweede helft nog ietsje minder. Zelf maar 9 doelpunten en Activitas maakte er maar liefst 3. Zo blijkt maar weer eens dat het best lastig korfballen is tegen ploegen die een stuk minder, maar vooral ook volstrekt onvoorspelbaar zijn. Geen vaste patronen waar je je op in kunt stellen. En als je dan zelf aanvallend het tempo niet hoog houdt, krijg je dit. Een 20-5 overwinning, maar geen blije gezichten omdat het spel niet vrolijk stemde.

  Snel vergeten. Over twee weken op 29 februari wacht een betere tegenstander: EKCA/CIBOD 4. SKF 6 heeft, kijkend naar de andere uitslagen, de tweede plaats nog steeds binnen bereik, maar dan zullen de Arnhemmers verslagen moeten worden.

  Doelpunten SKF 6: Christa 6, Anne 4, Frank 3, Ronald 2, Peter 2, Thomas, Amber, Fred