• SKF 6 in tweede helft langs Zetten 3

  1 dec 2019
 • Het zag er in de eerste helft niet naar uit, maar in de tweede helft nam SKF 6 toch ruim afstand van Zetten 3. Bij rust was het 5-5, aan het eind was het 18-10.

  SKF 6 beschikt als bekend al over een ruime selectie, maar na het terugtrekken van de A4 vorige week, is SKF 6 nog wat groter geworden. Daniëlle de Ligt, Karin Middel en André Leppers zijn overgekomen uit de opgeheven A4. Dat betekent dat we als team wat afspraken moeten maken om te voorkomen dat we met meer dan 8 heren of dames een wedstrijd ingaan.

  De nieuwelingen waren er deze zaterdag echter nog niet bij. Met 8 heren en 5 dames ging het zesde de wedstrijd in. Tegenstander was Zetten 3, dat vorige week ook haar eerste wedstrijd won. In de basis startten Jeanine, Roeline, Alex en Jurge (verdediging) en Anne, Andrea, Peter en Tom (aanval).

  In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Scores vielen aan beide kanten maar moeizaam. SKF kwam tweemaal op voorsprong, Zetten maakte steeds gelijk. Daarna omgekeerd, Zetten twee keer op voorsprong en SKF met de gelijkmaker. Na nog twee scores werd de rust bereikt met 5-5.

  Als gebruikelijk veel vers bloed na de pauze. Vier nieuwe heren (Daniël, Frank, Fred en Ronald) en bij de dames kwam Christa voor Jeanine. Aanvankelijk gaf de tweede helft nog hetzelfde spelbeeld maar vanaf 6-7 ging SKF 6 los. In één streep liep de ploeg weg naar 11-7. Zetten hield deze marge nog even in stand, maar in de slotfase liep SKF 6 weg naar een heel duidelijke overwinning, 18-10.

  Weer winst, weer 18 doelpunten. Prima dus. SKF 6 koploper met 4 uit 2, zonder puntverlies, waar alle tegenstanders al een nederlaag hebben moeten slikken. Het zegt allemaal nog niks, maar je kunt maar beter goed starten. Volgende week een vrije zaterdag, de week erna de “pupillenwedstrijd” om 10:00 ’s ochtends in Arnhem tegen EKCA/CIBOD 4. Opvallend feitje in de poule: Reehorst ’45 5, vorige week ruimschoots overklast door SKF 6, won met maar liefst 3-22 bij Activitas 1.

  Doelpunten SKF 6: Frank 6, Daniël 3, Andrea 3, Anne 2, Roeline, Jurge, Fred, Christa.