• SKF 6 sluit seizoen af met winst tegen Zetten 2

  1 aug 2019
 • SKF 6 heeft het seizoen afgesloten met een 13-10 overwinning op Zetten 2. Mooi weer, een leuke wedstrijd, een aantal spelers terug na lang afwezig en dat alles gezellig afgesloten op het terras… Kortom, een mooie middag.
  Het toch wel gewenste kampioenschap was de afgelopen weken met twee nederlagen tegen EKCA en vorige week verlies in en tegen Kesteren al ruimschoots in rook opgegaan en dus restte de ploeg deze zaterdag niets meer dan de eer. Naast het binnenhalen van de punten, lag er nog een kleine uitdaging in het bereiken van een positief doelsaldo, maar daarvoor moest met liefst 9 punten verschil gewonnen worden. De selectie bestond deze zaterdag uit 7 heren (Alex, Frank, Fred, Jonathan, Jurge, Ronald, Thomas) en net zoveel dames (Andrea, Christa, Ciska, Jeanine, Joanne, Roeline, Silvia).

  De overwinning kwam deze zaterdag eigenlijk geen enkel moment in gevaar. SKF 6 pakte vlotjes een kleine voorsprong en hoewel Zetten bij vlagen zeer behoorlijk tegenstribbelde, kwam het nooit in de positie om de punten mee terug te nemen naar de andere kant van de Rijn. Voor rust werd het grootste gaatje geslagen (4 punten verschil) en mocht even aan de doelstelling van een positief doelsaldo gedacht worden, maar dat bleek een brug te ver. Zetten kwam weer dichterbij maar uiteindelijk stond een verdiende 13-10 eindstand op het scorebord.

  Leuk eind van een leuk seizoen. Sportief was het eigenlijk een seizoen van “net niet”. SKF 6 kon uiteindelijk niet meedoen om de prijzen. In de zaal staken twee ploegen er bovenuit en verloor SKF 6 nipt de strijd om plek 3. Op het veld had er beide keren eigenlijk meer ingezeten, maar lukte het ook niet om serieus mee te doen om het kampioenschap. Hoogtepunten (maar iedereen mag daar anders over denken) waren voor schrijver dezes de winst eind eerste helft veld uit bij EKCA (waardoor EKCA het kampioenschap door de neus werd geboord) en de overwinning thuis op Kesteren, na een 2-10 achterstand. Dieptepunt was toch wel de nederlaag uit tegen Kesteren vorige week: wind en regen in combinatie met een natuurgras knollenveld, geen leuke wedstrijd.

  Maar naast sportief succes is het belangrijkste voor SKF 6 om met zijn allen plezier te hebben en dat is weer ruimschoots gelukt. Een grote groep, inclusief een aantal alleen trainende spelers. Vanwege diverse pijntjes, met name bij de dames, moest desondanks af en toe een beroep gedaan worden op een aantal MW-dames, waarvoor dank. Ook diverse personele mutaties, zeker na het terugtrekken van het originele SKF 6. En maar liefst twee dames die (tijdelijk?) stopten vanwege “blijde omstandigheden”: Rolinde is intussen trotse moeder geworden van Faeline, Annabel moet nog tot ergens na de zomer wachten voor zij moeder wordt van een klein korfballertje of korfbalstertje.

  Doelpunten SKF 6: Frank 5, Jonathan 3, Christa 2, Joanne 2, Thomas