• SKF 6 start zaalseizoen met ruime overwinning

23 nov 2019
  • SKF 6 was deze zaterdagmiddag een maatje te groot voor Reehorst ’45 5. In Ede werd het 9-18, een uitslag die eigenlijk nog hoger had kunnen of misschien wel moeten uitvallen. Maar desondanks een prima start van het zaalseizoen.

Als gebruikelijk was de wedstrijdselectie weer ruim, 8 heren en 6 dames. De voorbespreking was kort maar helder: niet meegaan in het naar verwachting trage spel van de tegenstander, baltempo hoog houden en dan zou het goed moeten komen. In de basis startten Andrea, Anne, Jurge en Thomas (aanval) en Christa, Ciska, Jonathan en Ronald (verdediging). Aan Edese zijde troffen we o.a. de vader en zus van SKF 1-speler Yorn van Kleij.

Het begin van het zesde was veelbelovend. Via doorloopballen van Thomas en Andrea en schoten van Christa (2x) en Anne was het al vrij snel 0-5. Daarna ging het echter wat stroever. Verdedigend zat het nog altijd potdicht, maar die 0-6 wilde maar niet vallen. En toen die dan eindelijk viel, was dat meteen het sein voor Reehorst om maar eens wat terug te doen in de score. Bij deze 1-6 stand kreeg SKF een stip mee en schrijver dezes, die tot deze zaterdag alleen een keer een stip had genomen (en benut!) in een recreantentoernooitje lang geleden, stond ineens op 2,5 meter van de korf met de bal in zijn handen. Gelukkig betaalde het trainen op stippen van afgelopen woensdag zich uit en ging de bal er keurig in. Om en om scorend werd daarna de rust bereikt met een 3-9 tussenstand.

In de rust natuurlijk weer de grote wisseltruc. De 4 heren werden vervangen door Alex, Daniël, Frank en Fred, bij de dames kwamen Jeanine en Roeline voor Andrea en Christa. SKF 6 in nieuwe samenstelling moest kennelijk even warmdraaien want het begin was stroef. Pas na de 5-10 begon het weer een beetje te lopen, hoewel Reehorst in de tweede helft wat vaker de korf vond dan in de eerste helft. SKF deed dat precies even vaak als in de eerste helft en dus was de eindstand 9-18. Een prima uitslag, ook al had die veel hoger kunnen zijn, als SKF 6 de hele wedstrijd bij de les was geweest.

Komende zaterdag thuis tegen Zetten 3, dat deze zaterdag met 10-8 won van Kesteren 3.

Doelpunten SKF 6: Andrea 4, Frank 4, Daniël 3, Christa 2, Ronald, Thomas, Anne, Jonathan, Fred.