• SKF 6: Terugblik veld, vooruitblik zaal en oefenwedstrijd

13 nov 2019
  • Afgelopen zaterdag speelde SKF 6 een oefenpotje in de zaal. Weer even wennen aan de ondergrond. Tegenstander was MIA 9, uitslag 9-9.

Oefenpotjes moet je niet te veel woorden aan vuil maken. En zeker de uitslag is niet van belang. SKF 6 speelde met liefst 9 heren en 6 dames, dus er werd ruimschoots doorgewisseld. Eerste helft liep het zesde qua score nog een beetje achter de feiten aan, tweede helft werd dat rechtgetrokken. Met de uitslag van 9-9 kon iedereen leven, was lekker om gewoon weer even te ballen na een paar weken geen wedstrijden. En oh ja, de scheids floot een puike wedstrijd. Moest ik hier vermelden.

Nog even terugkijken naar het veld. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen, al was het met minimaal verschil, zie de verslagen op de website. Daarna kwam een beetje de klad er in. Uit werd nog nipt, met 7-6, verloren van de uiteindelijke kampioen Stip 2, thuis werd het een week later een pijnlijke 4-9. Slechts 10 doelpunten in twee wedstrijden. Daarna werden ook de returnwedstrijden tegen EKCA/CIBOD 3 en Tiel ’72 5 verloren, 11-14 en 13-9. Niet nodig, wel terecht. Stip 2 werd dus kampioen, met maximale score, de andere drie ploegen eindigden allemaal op 4 punten. Gedeeld tweede, of, zo je wilt, gedeeld laatste. We hadden er meer van verwacht.

Dan de zaal, wat moeten we er van zeggen. Het is allemaal relatief dicht bij huis gelukkig. We mogen gewoon weer naar Kesteren (Kesteren 3) en Ede (Reehorst ’45 5). Veldtegenstander Tiel ’72 5 is er ook weer bij en na vorig seizoen EKCA/CIBOD 5, op het veld EKCA/CIBOD 3, treffen we nu EKCA/CIBOD 4. De uitwedstrijd tegen de Arnhemmers wordt overigens gespeeld om 10:00! Pupillentijd! Dat wordt een zware dobber.

Daarnaast nog Zetten 3, maar het meest kijken we uit naar het treffen met Activitas 1. 1 zegt u? Ja, inderdaad. We spelen tegen een eerste team, dus we verwachten bij de uitwedstrijd muziek, oplopen met een team van de week, programmaboekje, pers en een stampvolle en kolkende sporthal. Omstandigheden die SKF 6 recht aandoen! In Maurik of all places, dat dan weer wel. Of Kesteren waarschijnlijk, want Maurik heeft geen sporthal.

Een voorspelling ga ik hier niet doen. Maar met een brede selectie gaan we er vol voor. Die schaal hapjes namens SKF bij een kampioenschap moet er nu maar eens van komen.

De competitie wordt afgetrapt op 23 november met een uitwedstrijd in Ede tegen Reehorst ’45 5.