• SKF 7 deelt punten met Fiducia 5

25 sep 2020
  • Een stralende zaterdag, een mooi sportpark in Vleuten, voldoende spelers (op het randje, dat wel), kortom, alle ingrediënten aanwezig voor een leuke korfbalwedstrijd zou je zeggen. Gek genoeg werd het dat toch niet en dat lag niet eens alleen aan de uitslag. Een 10-10 gelijkspel is toch wat zuur als je vrijwel hele wedstrijd hebt voorgestaan.

Op de wedstrijddag moesten Christa en Tom helaas op allerlaatste moment afmelden. Een beetje gesnotter in de thuisomgeving en je mag in deze tijden meteen niet meer mee. Heren waren er nog voldoende (6), dames was nu net aan (4), waarbij Amber niet zeker wist of ze het vol zou houden. André, één van de reserveheren de eerste helft, hield dan ook nog alle opties open: invallen in de tweede helft als heer of als dame.

Fiducia had de eerste wedstrijd dit veldseizoen heel ruim verloren waar SKF 7 de eerste wedstrijd juist heel ruim won. De zaterdag ervoor werd er niet gespeeld, die wedstrijd is uitgesteld naar half oktober. Maar deze uitslagen bleken zeker geen voorbode voor een walkover. Fiducia bleek een zeer stugge ploeg en het zevende had er dan ook de handen vol aan.

Maar als eerder gezegd, een echt leuke wedstrijd werd het niet. Vooral heel veel (onnodige) ergernissen over en weer en ook veel discussie over het spelen als dame door een heer. Dat is nu toegestaan, maar de exacte regels waren niet helemaal bekend bij beide teams en scheids. En dus veel discussie over een dame van Fiducia die uitviel vanwege kapotte schoenen, vervangen werd door een heer, later met nieuwe schoenen terug wilde komen en ook kwam, maar dan voor een andere dame, waarbij de ingevallen heer bleef staan als dame.

Qua score stond SKF in het begin even achter (2-1), pakte daarna een voorsprong en hield die heel lang vast. Maar een beslissend gaatje werd niet geslagen. Heel even was het gat 4 punten, maar dat werd snel weer kleiner gemaakt. En in de allerlaatste minuten kwam Fiducia zowaar nog langszij. 10-10. Maar misschien verdient zo’n wedstrijd gewoon geen winnaar. Eerder bij een stand van 6-8 opperde een door alle irritaties gefrustreerde Fiducia heer nog dat er maar moest worden afgefloten. Was het maar gebeurd 😊.

Maar goed, toch een punt, nog ongeslagen en een tweede plaats op de ranglijst. Komende zaterdag weer vrij, de zaterdag daarna wacht de confrontatie met Tweemaal Zes 4, de koploper en op basis van de uitslagen tot nu toe, veruit de sterkste ploeg in de poule.