• SKF 7 start competitie met ruime zege

6 sep 2020
  • SKF 7 is de competitie voortvarend begonnen. In Amersfoort werd MIA 9 met ruime cijfers opzij gezet, 8-19.

MIA 9 was een al voorziene tegenstander, al was die eigenlijk niet voor vandaag gepland. Door het terugtrekken van een team in een andere poule, werden er ineens drie tegenstanders aan de poule van SKF 7 toegevoegd, met als gevolg een halve in plaats van hele competitie, maar vooral een ander programma. Lastig voor de SKF 7-spelers die met onregelmatige werktijden te maken hebben. Planning moest gewijzigd. Tegenstanders zijn nu Fiducia 5, HKC (U) 6, KCD 3, MIA 9, Tweemaal Zes 4 en Viking 3.

Bij de heren waren deze zaterdag alleen André en Thomas afwezig, maar dan zijn er nog 6 over. Bij de dames was het wel even puzzelen. Amber, Larissa en Laura konden er niet bij zijn. Esther (MW1) en Esmee (A3) wilden meedoen, maar dat bracht SKF 7 op precies 4 dames. Met Christa die aangaf waarschijnlijk maar 1 helft te kunnen spelen, moest wellicht een reserveheer zich voorbereiden op een tweede helft als dame (ja, dat mag tegenwoordig).

Door de afsluiting van de A12 was het druk op de weg, maar ruim op tijd arriveerde het zevende in Amersfoort, al had een auto bestuurd door schrijver dezes daar wel een kleine toeristische route door Amersfoort voor nodig (dat komt er van als je niet naar een teamgenoot luistert die buschauffeur in deze regio is). Door Corona zat er ruim tijd tussen de wedstrijden, dus lekker veel tijd om warm te lopen en in te schieten. De basis bestond uit een aanval met Jonathan, Tom, Esmee en Esther en in de verdediging Reyer, Ronald, Ciska en Christa. Daniël en Peter begonnen op de bank.

Het duurde even voordat de wedstrijd qua scores op gang kwam. Beetje aftasten van twee kanten. Nog weinig getraind, SKF 7 had natuurlijk wel het gewonnen oefenwedstrijdje tegen SKF 6 in de benen en ook MIA had al geoefend, maar een Amersfoortse dame verzuchtte al snel dat het tempo deze dag een paar tandjes hoger lag dan in dat oefenpotje. Tot 2-3 kon MIA bijblijven, maar daarna sloeg het zevende een gaatje (2-6) en vanaf dat moment was het duidelijk hoe de afloop van de wedstrijd zou zijn. Gestaag bouwde het zevende de voorsprong uit, bij rust was het 4-11.

Tom en Ronald zouden er uit gaan, maar speciaal voor Tom was er publiek naar Amersfoort afgereisd, dus Jonathan bood aan in zijn plaats er uit te gaan. Benieuwd of Tom die truc vaker gaat toepassen om aan meer speelminuten te komen. Daniël en Peter kwamen er in. Christa bleek toch door te kunnen, dus een heer als dame was niet nodig. In het spelbeeld geen verandering. SKF 7 was veel sterker al ging het qua scores net ietsje minder dan in de eerste helft. Aan het eind stond er desondanks een klinkende 8-19 eindstand op het scorebord.

Een mooi begin van de competitie. Een eerste plaats in de stand leverde het echter niet op, aangezien TZ 4 een 18-6 zege boekte, net een doelpuntje beter. Maar prima, het gaat er om wie er aan het eind boven aan staat 😊.

Dank aan Esther en Esmee voor het invallen! De doelpuntenmakers zijn niet bijgehouden. Het bekende schriftje van Frank is na de splitsing der teams bij SKF 6 terecht gekomen.

Komende week om 12:30 thuis tegen Viking 3. Publiek welkom!