• SKF 8 dendert in tweede helft over EKCA/CIBOD 4 heen

  19 sep 2021
 • SKF 8 had het in de uitwedstrijd tegen EKCA/CIBOD 4 één helft lastig, 4-5 bij rust. Maar na rust denderde de ploeg in volle vaart over de Arnhemmers heen. Eindstand 6-14 en dat was volledig verdiend.

  Deze zaterdag geen Ciska, Jonathan en Annalinde (schreef ik vorige week Annelinde met een e?). Luna en Reyer zouden iets later komen omdat ze eerst moesten coachen in Geldermalsen met de A3 en zij zouden Noa uit dat team meenemen om in te vallen. Verder was Myrna uit de MW bereid gevonden om een keertje op zaterdag te komen ballen. Met precies 8 spelers werd de reis naar Arnhem dan ook aangevangen.

  Na de regen vorige week, deze zaterdag stralende omstandigheden. In de aanval startte SKF 8 met Laura, Laura, Daniël en Ronald, in de verdediging met Larissa, Myrna, André en Peter. EKCA had een dame tekort, waardoor één van de Laura’s geconfronteerd werd met een als dame spelende heer van bijna twee meter. Dat was even wennen!

  De eerste helft was spannend en ging qua score gelijk op. EKCA kwam één of twee keer op voorsprong en datzelfde gold voor SKF. Het eerste aanvalsvak begon sterk maar zakte gedurende de eerste helft iets terug, voor het andere vak gold eigenlijk precies het omgekeerde. Bij 2-2 arriveerden Luna, Noa en Reyer die zo voldoende tijd hadden om warm te lopen.

  Na de thee (letterlijk) kwamen Luna, Noa en Reyer in de ploeg voor respectievelijk Laura, Larissa en André. SKF 8 kwam toen volledig op stoom. Met name Myrna, die de eerste helft nog begon met het missen van wat kansjes, was volledig “on fire”. In totaal maakte ze vandaag 7 goals, alle goals in haar vak. De contractbesprekingen om Myrna los te weken uit de MW worden binnenkort waarschijnlijk gestart 😊. EKCA kwam in de tweede helft niet verder dan een goaltje aan het begin en ergens tegen het eind. Eindstand 6-14. Meer dan verdiend!

  Geen schriftje nog, maar de doelpunten waren deze keer redelijk eenvoudig bij te houden: Myrna 7, Daniël 5, Laura en Luna. Myrna, Noa, bedankt voor het invallen!

  Na twee wedstrijden is SKF 8 met twee ruime zeges keurig koploper. Volgende week de op papier misschien wel lastigste wedstrijd. Niet eens zozeer vanwege de tegenstander (Kesteren) maar vooral het veld, ouderwets gras.