• SKF 8 kampioen na zwaarbevochten zege

  16 okt 2021
 • SKF 8 heeft deze zaterdag het kampioenschap gegrepen na een zwaarbevochten zege op Kesteren 2. De ploeg stond lang achter maar uiteindelijk werd in de tweede helft de wedstrijd toch binnengesleept, 10-8, waarmee het kampioenschap een feit was.

  Voor het eerst dit veldseizoen was het achtste op volle oorlogssterkte, inclusief Christa, die voorzichtig hoopt rond Kerst weer aan spelen toe te komen. Nadat vorige week de eerste kans op het kampioenschap was verprutst door een thuisnederlaag tegen EKCA/CIBOD, was de uitgangspositie voor deze laatste veldwedstrijd helder: bij winst zou SKF 8 alleen kampioen zijn, en ervan uitgaande dat directe concurrent EKCA/CIBOD 4 zou winnen in Bennekom, zou bij een gelijkspel het kampioenschap gedeeld worden met de Arnhemmers. Bij verlies zou de titel waarschijnlijk naar Arnhem gaan. De wedstrijd DVO/Accountor 10-EKCA/CIBOD 4 startte een half uur later dan SKF 8-Kesteren 2, dus er kon niet naar het resultaat van die wedstrijd gekeken worden.

  Het achtste startte met in de aanval Annalinde, Laura (W), Daniël en Ronald, in de verdediging Ciska, Larissa, Jonathan en Peter. Annalinde was al lekker ingespeeld, ze had al ruim een halve wedstrijd met het zevende meegedaan. Vlak voor de wedstrijd brak het zonnetje door en dus prima omstandigheden om te korfballen. De uitwedstrijd in Kesteren was met hangen en wurgen gelijkgespeeld dus SKF was gewaarschuwd dat het geen makkie zou worden.

  Daniël zette SKF na een handige onderschepping al snel op 1-0, maar daarna bleek maar weer eens dat Kesteren een lastige tegenstander is. SKF kwam niet in haar vertrouwde spel en liep qua score al snel achter de feiten aan. Gelukkig scoorde SKF steeds tegen op de momenten dat Kesteren dreigde verder weg te lopen en bleef de achterstand rond de 2 punten schommelen. Bij rust was het 4-6.

  Nog geen man overboord, maar er moest wel een schepje bovenop in de tweede helft. André en Reyer kwamen voor Jonathan en Peter, Laura (R) en Luna voor Laura (W) en Larissa. Afhankelijk van hoe de tweede helft zou verlopen, waren er nog ruim voldoende mogelijkheden gericht terug te wisselen.

  SKF ging er vol overgave tegenaan in de tweede helft en kroop langzaam dichterbij. Met een slim omdraaiballetje schoot schrijver dezes de ploegen bij 7-7 weer op gelijke hoogte. SKF 8 lag weer op kampioenskoers! Bij 8-8 kwamen Laura (W) en Jonathan terug voor Annalinde en Ronald. De ene SKF-aanval na de andere volgde, maar de bal wilde er niet in, wat er ook werd geprobeerd. Pas toen Peter en Ronald op de bank opperden dat de oudjes er dan maar weer in moesten om de klus te klaren, brak Jona eindelijk de ban: 9-8. In de slotseconde legde Laura (R) er nog een stip in voor 10-8. Zwaarbevochten, maar verdiend op basis van wilskracht!

  En dus mocht de ploeg aan het verdiende bier en bitterballen op het terras. Terecht kampioen. Een offday (thuis tegen EKCA), twee wedstrijden tegen een ploeg die SKF gewoon niet ligt (Kesteren uit en thuis) waarin op inzet en karakter wel 3 punten werden gepakt en drie wedstrijden (thuis en uit tegen DVO en uit tegen EKCA) die we mee moeten nemen naar het zaalseizoen. In die drie wedstrijden speelde het achtste heel goed en liet zien de sterkste in de poule te zijn.

  Nu een lange periode trainen, zaalcompetitie begint pas op 27 november. Dit kampioenschap smaakt naar meer!

  Dank vandaag aan alle supporters: vrijwel het volledige zevende en diverse ouders en andere familieleden van het achtste. Leuk om een wedstrijd te spelen met meer dan alleen de reserves langs de lijn!

  Doelpunten vandaag: Jonathan 2, Reyer 2 (2 stippen), Ronald 2, Laura 2 (1 stip), Daniël, Peter.