• SKF 8 verliest ruim van Nijmeegse studenten

  28 nov 2021
 • SKF 8 startte de zaalcompetitie met een uitwedstrijd tegen de Nijmeegse studenten van SkunK. Een rare start, want na de persconferentie van vrijdagavond is het op zijn zachtst gezegd onduidelijk hoe het verdere verloop van de competitie er uit gaat zien.

  Afgezien van de langdurig afwezige Christa, was SKF 8 deze zaterdag op volle oorlogssterkte. En stiekem met publiek, Reyer’s dochter Tess was mee. Deze week was besloten de vakken t.o.v. de veldcompetitie enigszins te wijzigen. In de aanval startten Larissa, Laura W, Daniël en Jonathan, in de verdediging Laura R, Luna, Peter en Ronald. Annelinde, Ciska en Reyer startten naast Tess op de bank.

  Met een studentenploeg als tegenstander kan het eigenlijk twee kanten opgaan. Of je treft een team dat de wedstrijd vooral als hinderlijke onderbreking van het bierdrinken beschouwt, of je treft een team met goede korfballers die uit alle windstreken van Nederland in de betreffende studentenstad zijn beland en voor de studentenvereniging zijn gaan korfballen. Tegenstander SkunK 2 was heel duidelijk een team van de laatste categorie.

  Tot 2-2 en daarna eigenlijk tot de 4-3 kon SKF 8 het nog aardig bijbenen in de score. Maar het was al snel duidelijk dat SkunK een fors maatje te groot was. Bij de dames zelfs letterlijk. Kennelijk is er in Nijmegen geen studentenvolleybalvereniging en gaan alle lange dames korfballen. Maar in het algemeen, de tegenstander vandaag was gewoon te goed, jong en dus ook conditioneel niet kapot te spelen, schoot met scherp via te veel spelers en liep na de 4-3 makkelijk uit naar 9-3. Rust werd bereikt met ongeveer 13-6.

  Na rust kwam Reyer in het veld, maar dochter Tess was het daar niet mee eens en kwam vrolijk het veld in om haar vader weer op te halen. Reyer er dus weer uit, maar een oplossing voor Tess via de buggy en filmpjes op telefoon, maakte dat hij later toch weer terug het veld in kon. SKF 8 wisselde met enige regelmaat, maar het veranderde uiteindelijk te weinig aan het spelbeeld. Een kleine 10 minuten voor tijd bereikte SKF in ieder geval de dubbele cijfers en na de 23-10 werd via een mooie Veenendaalse eindsprint de eindstand bepaald op 23-14.

  Een forse nederlaag en dus zou je zeggen, een slecht begin van het zaalseizoen. Cijfermatig is dat natuurlijk ook zo. Maar eigenlijk kan SKF 8 collectief gewoon terugkijken op een goede wedstrijd. Tegen een tegenstander die op alle fronten gewoon beter was, is het maximale er uit gehaald. Het was gewoon, ondanks de nederlaag, echt een leuke wedstrijd om te spelen. Fel, snel, geen gezeur over de scheids, iedereen die zijn stinkende best deed. Top! Verliezen is niet leuk, maar als de tegenstander gewoon beter is, is het niet anders.

  En nu? De komende drie weken in ieder geval geen trainingen en wedstrijden. Echt balen! Deze week zal wel duidelijk worden hoe KNKV verder wil met de competitie. We gaan het zien en hopen er het beste van.