• SKF 8 wint lastige uitwedstrijd in Bennekom

3 okt 2021
  • SKF 8 won deze zaterdag de lastige uitwedstrijd in Bennekom. DVO/Accountor 10 werd met 10-15 aan de kant gezet, waarmee SKF 8 een reuzenstap richting het kampioenschap zette.

SKF 8 herstelde zich daarmee van de matige vertoning vorige week in Kesteren. Schrijver dezes was even niet aan een verslag toegekomen, maar misschien was dat maar goed ook. Kesteren uit is niet de favoriete wedstrijd van SKF 8 en haar rechtsvoorgangers, maar er had gewoon gewonnen moeten worden. Het echte gras lag er prima bij, dus dat was geen excuus. Na een 7-2 achterstand en een 7-3 ruststand, werd in een iets betere en vooral fellere tweede helft toch nog een gelijkspel afgedwongen. Op basis van de tussenstand een punt gewonnen, maar op basis van de tegenstander, die toch echt de minste is van de drie poulegenoten, een punt verloren.

Deze zaterdag wachtte wederom een pittige klus. DVO/Accountor 10 werd in de openingswedstrijd thuis ruim geklopt (18-10) maar dat lag vooral aan een heel goede eerste helft waarin alles lukte, de tweede helft waren beide ploegen gelijkwaardig. Deze zaterdag geen Annalinde en Larissa en helaas moest ook Ciska op de wedstrijddag niet fit afhaken. Ondanks heel veel Whatsapp verkeer lukte het niet last minute een invaldame te vinden, waarna Peter zich beschikbaar stelde om als dame te spelen. En dat heeft hij geweten, hij was helemaal gesloopt na afloop 😊. Ronald, die de hele dag laminaat gelegd had, begon vrijwillig op de bank om rug en knieën nog wat extra hersteltijd te geven. De eerste aanval bestond uit Laura, Laura, Daniël en Jonathan, de eerste verdediging uit Luna, Peter, André en Reyer.

De wedstrijd was eigenlijk gewoon heel leuk om te spelen. Als gezegd, DVO is gewoon een goede ploeg en dat haalde vandaag ook in SKF 8 het beste naar boven. Baltempo was prima en dat moest ook. Even verslappen zou gewoon betekenen dat je op een onoverbrugbare achterstand zou komen. Het initiatief in de score lag in eerste instantie bij SKF via 0-2, 1-3 en 2-4. Maar de Bennekommers bleven bij en halverwege de eerste helft stokten de scores een beetje bij SKF. Bij 6-7 kwam DVO zelfs even op voorsprong. Speler/coach Daniël greep 10 minuten voor rust in en wisselde André voor Ronald. Bij rust was de voorsprong van SKF als ik het goed heb 1 puntje, 7-8 of 8-9, zoiets.

De boodschap voor de tweede helft was helder. Vol energie blijven geven, want in deze gelijkopgaande wedstrijd zou verslappen ongetwijfeld leiden tot een nederlaag. Maar verslappen deed SKF niet, integendeel, er werd een gaatje van eerst 2, later 3 punten geslagen. En dat bleek een belangrijk breekpunt in de wedstrijd. Het gaat te ver om te zeggen dat SKF de wedstrijd freewheelend uitspeelde, er moest nog altijd veel energie in de wedstrijd gestopt worden, maar er leek wel iets te knakken bij DVO. Uiteindelijk werd de voorsprong nog iets uitgebouwd richting een mooie 10-15 eindstand.

Een heel belangrijke zege in een leuke wedstrijd. Volgende week kan thuis tegen EKCA/CIBOD het kampioenschap bij winst al binnen gehengeld worden, en als dat niet lukt, een week later, thuis tegen Kesteren. SKF 8 staat er dus gewoon heel goed voor. Over 2 weken wordt er een ouderwets teamuitje geregeld, zou geweldig zijn als we dan ook een kampioenschap kunnen vieren.