• SKF 8 wint oefenpotje in de zaal

  21 nov 2021
 • Voor de meesten was het ruim anderhalf jaar geleden, voor sommigen nog iets langer: een wedstrijdje in de zaal! Na een redelijk lange pauze sinds SKF 8 de titel greep op het veld, vandaag een oefenpotje in Doorn voordat komende zaterdag de zaalcompetitie start.

  Vandaag geen Larissa, Laura, André en Peter. Precies 8 spelers, dus A3-trainers Reyer en Luna hadden voor de zekerheid twee dames en een heer uit de A3 meegenomen. SKF 8 startte met in de aanval Annalinde, Laura, Jonathan en Ronald, in de verdediging Ciska, Luna, Daniël en Reyer. Oefentegenstander KCD 3 was in oktober 2020 de laatste tegenstander op het veld van toen nog SKF 7 voordat de lockdown een einde maakte aan het korfbalseizoen. Een gelijkspel in de regen, waar winst terecht zou zijn geweest, volgens het verslag destijds.

  SKF 8 begon wat stroef aan de wedstrijd. Kansjes gingen er niet in en KCD pakte een 2-0 voorsprong. De tweede aanval trok de stand weer gelijk. Speler/coach Daniël koos voor een tactische aanpassing, hij en Ronald wisselden van vak. Vanaf dat moment ging het inderdaad beter lopen. SKF 8 pakte een voorsprong en eigenlijk kwam het rustsignaal ongelegen, aangezien het achtste er aan het einde van de eerste helft wel lekker in zat. Bij rust was het 4-7 of 5-7, ik ben de exacte ruststand even kwijt.

  Belangrijkste opdracht voor de tweede helft was om goed te starten en de flow van het einde van de eerste helft er in te houden. En hoewel KCD vroeg in de tweede helft nog scoorde, lukte dat goed aangezien er daarna scorend lange tijd niets van de thuisploeg werd vernomen. SKF 8 daarentegen ging vrolijk door en liep uit naar een ruime voorsprong. Tien minuten voor tijd kwamen beide A3-dames nog in de ploeg en Amy onderscheidde zich in die fase nog met een benutte stip en een mooie score van afstand. Eindstand 7-16, een mooie score die vertrouwen geeft richting de competitie.

  Volgens alle kenners zit SKF 8 in de zaal in een redelijk zware poule. Tegenstanders zijn Arena 3 (Rhenen), HKC (U) 5 (Utrecht), Noviomagum 4 (Nijmegen), SkunK 2 (Nijmegen), Viking 4 (Wijk bij Duurstede) en Zetten 1 (inderdaad, in Zetten). We gaan het zien, als het zwaar wordt, beschouwen we dat maar als een uitdaging. Zaterdag wordt de competitie gestart in Nijmegen bij de studenten van SkunK.