• SKF D1 2e van Nederland!!!

    23 jun 2024
  • Aan het prikbord thuis hangt een mooie medaille. Geen gouden, maar een welverdiende zilveren medaille van het NK Veldkorfbal. We zijn tweede van Nederland geworden!

    Het was zaterdag 22 juni al een vroeg dag bij SKF. Niet alleen zijn er selectietrainingen, de schmink-ploeg stonden klaar voor iedereen die een extra geel of blauw accent wou laten aanbrengen. De kantine liep al goed vol. Net voor het vertrek werd het team nog eens extra verrast. Na zo’n fantastisch jaar waarin de afkorting TEAM (Together Everyone Achieves More) van deze D1 groep afstraalde, waar ieder onderdeel van deze groep korfballers werd uitgedaagd om hun talenten te ontwikkelen en waar iedereen elkaar nodig heeft om dit te realiseren, werd het spandoek onthult wat het verhaal vertelt van deze groep. TALENT KENT GEEN GRENZEN. Een schitterende boodschap die voor iedereen binnen SKF geldt.

  • De spelers onderweg naar Driebergen, de bus volgeladen en alle volgauto’s onderweg naar Driebergen. Alsof er een niet ophoudende stroom mensen uit Veenendaal sportpark De Woerd op kwamen lopen. De lange en een korte kant werd door ingenomen door SKF’ers. Wat een geweldige support!

    SKF verloor de toss en speelde daarom in het uittenue. Na de eerste onderschepping kwam SKF op voorsprong door een schitterende one-hander. Dalto counterde en nam snel het aanvallende overwicht. Ondanks dat de eerste 10 minuten voor SKF waren, gingen we in het restant van de eerste helft niet goed genoeg om de met de doorbraakacties van Dalto wat leidde tot te veel tegengoals. Dalto liep uit naar 1-4 uit, maar we kwamen weer bij door weer een onehander, 2-4. Dalto liep zelfs uit naar 2-6 en met grote moeite om bij te blijven. Met een strafworp sloten we weer aan op 3-6. Weinig goals en ook allemaal door één vak gemaakt, wat niet hielp om terug te komen. 3-6 werd de ruststand.

  • We waren vastberaden om goed te starten en de eerste rebound werd door ons afgerond, 4-6. Dalto weer op drie voorsprong en met een strafworp op 5-7. Weer zette Dalto door naar 5-11 en was de wedstrijd gespeeld. Bij 7-12 vierden we nog onze gemaakte strafworp en bij 7-13 was het klaar. We hebben geknokt wat we waard waren maar het was niet voldoende voor de landstitel.

  • Er waren tranen, er was realisme, maar direct erna enorm veel trots op dit geweldige seizoen en deze prestatie. We hebben dit dan ook enorm gevierd en bezongen met onze supporters. Na 10,5 maand is het dan klaar. Lang seizoen, ontzettend veel geleerd, veel liefde ontvangen van de club, een rugzak vol ervaringen en nu gaan we het samen vieren. Samen als TEAM.