• SKF D1 wint titel jeugdteam 2022 op Sportgala Veenendaal

7 jan 2023
  • De D1 van vorig seizoen bestaande uit Puck van de Bovenkamp, Joost van den Brink, Mats Burger, Lois van Engelenburg, Fenne de Jong, Jaron Lamper, Liv Polman, Sven Postma, Laura Schuurman, Ralph de Visser, Isabelle Wildeman en Teun van Wijk, heeft de titel jeugdsportteam 2022 van Veenendaal in de wacht gesleept. Het team werd op het sportgala in de Basiliek tot winnaar uitgeroepen.

Het team sprong er in 2022 echt uit. Nadat de technische staf Cynthia van Kempen en Raymond Zeedijk de selectie had bepaald, bleek al snel de potentie van het team. De spelers waren elke training gretig en dat betaalde zich uit in de eerste helft van de veldcompetitie: zes wedstrijden gespeeld en alles gewonnen. De zaalcompetitie was vanwege coronamaatregelen een lastige klus, maar ook die competitie werd met succes afgerond. Na zes competitiewedstrijden was het ticket voor het NK-zaal binnen. In de kwartfinale werd MIA verslagen, in de halve finale was SKF te sterk voor CSL. Tijdens de finale in Wageningen bleek PKC toch te sterk. In het tweede veldseizoen zou een eerste of tweede plaats in de poule genoeg zijn voor een NK-veldticket. Dankzij een tweede plaats lukte dit. Opnieuw was PKC de dwarsligger. Wat resteerde was de zogenoemde verliezersfinale tegen Refleks. De spannende wedstrijd om het brons werd na een gelijke stand (8-8), een verlenging (10-10) en strafworpen gewonnen door SKF D1 waarna de ploeg zich derde van Nederland mocht noemen.

Van harte gefeliciteerd!!!