• SKF eenvoudig langs De Hoeve/Due Amici Fitness

19 feb 2020
  • SKF behaalde zaterdag als verwacht een eenvoudige overwinning op hekkensluiter De Hoeve/Due Amici Fitness. In de eigen SKF-hal behaalde de geelblauwen een 30-22 overwinning.

Het was zaterdag de enige wedstrijd in de Overgangsklasse A. De andere drie wedstrijden worden op zaterdag 29 februari gespeeld. Op voorhand was al bijna zeker dat SKF de punten in Veenendaal zou houden. De tegenstander komt tekort op dit niveau, staat puntloos onderaan en had vorige week nog een zware 41-18 nederlaag moeten slikken tegen Heerenveen.

Desondanks kwamen de Friezen best aardig voor de dag, geholpen door het feit dat SKF af en toe de concentratie wat liet lopen en spelers soms voor eigen succes gingen. SKF kwam op 2-0, De Hoeve maakte gelijk, maar daarna leek SKF al snel een gat te slaan. Het werd 6-2, maar daarna kwam De Hoeve toch weer dichterbij, 7-5. Een nieuwe tussensprint van SKF bezorgde de ploeg een riante 15-7 ruststand.

In de tweede helft ging SKF vrolijk door met doelpunten maken. Net als in de eerste helft vielen er maar liefst 15 door de korf. De Hoeve echter bleef scorend in het spoor. Met af en toe kleine tussensprintjes van 3 Friese doelpunten op rij, liep het verschil uiteindelijk niet verder op. En dus werd het einde gehaald met een 30-22 eindstand.

Met nog 4 wedstrijden te gaan en twee vrije zaterdagen in het vooruitzicht, lijkt SKF in ieder geval geen degradatiezorgen meer te hebben. Sterker nog, coach Lion van Klooster kijkt omhoog, de resterende vier wedstrijden wil hij winnen en dan maar eens kijken waar dat eindigt. De eerste plaats lijkt uit zicht, maar je weet maar nooit. Of zoals de coach het verwoordde richting de pers: ,,Het verlies in de eerste twee speelrondes ga je nu voelen. Doodzonde. Maar goed, de komende vier duels willen we allemaal winnen. Het gaat niet gebeuren dat er iemand tegen ons kampioen wordt en misschien wordt de concurrentie nog wel nerveus...\"

Zaterdag 7 maart zal in dat streven een belangrijke wedstrijd zijn. SKF gaat dan op bezoek bij koploper Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. De achterstand bedraagt nu 3 punten, waarbij SKF een wedstrijd meer gespeeld heeft.