• SKF en het Coronavirus 2

21 mrt 2020
  • Afgelopen week is bekend geworden dat het KNKV de besluitvorming over de afwikkeling van de zaalcompetitie opschort tot (voorlopig) maandag 6 april (zie het volledige bericht van het KNKV, dat met enige regelmaat wordt bijgewerkt). We moeten helaas dus nog even wachten voordat we weten waar we precies aan toe zijn. Uiteraard volgen we de ontwikkelingen nauwgezet.

Maar hoe gaat het eigenlijk verder met de vereniging? En nog belangrijker, hoe gaat het met onze leden? Ik kan alleen maar hopen dat we allemaal nog gezond zijn en een beetje onze weg kunnen vinden in de deze crisis. Ik merk zelf dat ik zakelijk en privé voor vraagstukken kom te staan waar ik nog nooit eerder over na had gedacht. En dit geldt ook voor SKF. Plotseling moesten we vorige week onze trainingen en wedstrijden annuleren, maar ook alle andere korfbalgerelateerde activiteiten. Doordat veel SKF-ers hier de schouders onder hebben gezet, is dit binnen de mogelijkheden snel en goed gegaan.

Waar we ook duidelijk de sluiting merken, is op het financiële vlak. Diverse acties, zoals de geplande collecte fonds gehandicaptensport, gaan niet door. Maar ook de inkomsten vanuit bijvoorbeeld de kantine, niet geheel onbelangrijk voor SKF, stokken door de genomen maatregelen. Gelukkig heeft SKF een gezonde financiële buffer en kunnen we deze klap opvangen waarbij we geholpen worden door Sportservice Veenendaal waar facturaties en incasso's voor verenigingen worden opgeschort.

Waar we als bestuur deze week ook online over hebben gesproken is hoe we als SKF-ers verbonden blijven met elkaar. Wat kunnen we doen als vereniging en waar kunnen we als leden iets betekenen? Hierbij roepen we ook jullie hulp in. Heb je ideeën, tips of wil je iets oppakken laat het ons weten via secretariaat@skfkorfbal.nl. Eén initiatief zal dit weekend worden afgetrapt door niemand minder dan onze hoofdtrainer Lion! Houd de social media van SKF dus goed in de gaten en zoek specifiek op #SKFit.

Namens het bestuur,

Wouter