• SKF in eerste helft langs De Hoeve/Due Amici Fitness

9 dec 2019
  • Na twee opeenvolgende nederlagen was er zaterdag eindelijk de eerste winst voor SKF. In Friesland werd de belangrijke wedstrijd tegen De Hoeve/Due Amici Fitness met 16-26 gewonnen.

Beide ploegen waren voor aanvang van de wedstrijd nog puntloos, dus de belangen waren zo vroeg in het seizoen al groot. SKF leek zich daar het meest van bewust. De ploeg schoot als een raket uit de startblokken. De vooraf besproken strategie werd prima uitgevoerd en met rust leek de wedstrijd al gespeeld. SKF kon aan de thee met een alleszeggende 5-16 voorsprong.

Na rust was echter alles anders. De Hoeve was nu wel bij de les en wist gelijke tred te houden met een SKF dat in de tweede helft niet meer de energie kon opbrengen zoals in de eerste helft. Voor het eindresultaat niet meer belangrijk, maar voor de derde wedstrijd op rij was SKF de mindere in de tweede helft. Dit keer dus zonder gevolgen, bij het eindsignaal was het 16-26.

Al met al belangrijke punten. SKF sluit daarmee aan bij een groepje met nog 3 andere teams met eveneens 2 punten uit 3 wedstrijden.

Komende zaterdag ontvangt SKF het eveneens Friese Mid-Fryslân/Jansma Burdaard, de erg makkelijk scorende koploper. Aanvang 19:30 in de SKF Korfbalhal aan de Wageningselaan.