• SKF in tweede helft ruim langs NKC ‘51

    11 feb 2020
  • SKF heeft zaterdag de uitwedstrijd in Nijverdal tegen NKC ’51 met ruime cijfers gewonnen. Ging het in de eerste helft nog wat stroef, in de tweede helft denderde SKF over de tegenstander heen, 15-23.

    Promovendus NKC ’51, dat later op de avond tot Sportploeg van het jaar in de gemeente Hellendoorn zou worden verkozen vanwege kampioenschappen vorig jaar op zowel het veld als in de zaal, was eerder dit seizoen in Veenendaal met 16-21 te sterk voor SKF. Deze avond waren de rollen echter omgedraaid. SKF, met A-juniore Nina de Romph in de basis, speelde een moeizame eerste helft maar ging desondanks met een 7-9 voorsprong de rust in.

    Na een minuut of vijf in de tweede helft sloeg SKF een beslissend gaatje en bouwde de voorsprong gestaag uit tot een ruime 15-23 zege. Weer belangrijke winst voor SKF in de eerste weken van dit jaar waarin de ploeg een behoorlijk goede reeks neerzet. Een ongelukkige nederlaag tegen DOS Kampen/Veltman drie weken terug (24-22), maar verder mooie winstpartijen tegen Nic. (32-28) en Heerenveen (24-26) en een gelijkspel tegen nummer 2 Drachten/Van der Wiel na een buitengewoon enerverende wedstrijd (27-27).

    Op de ranglijst heeft SKF de laatste weken dan ook goede zaken gedaan. De derde plaats wordt gedeeld met DOS Kampen/Veltman en Nic., alle ploegen hebben 10 punten. De koppositie is wel uit zicht, koploper Mid-Fryslân/Jansma Burdaard heeft een voorsprong van 5 punten, maar degradatiezorgen zijn er ook bijna niet meer. Coach Lion van Klooster heeft becijferd dat 13 punten voldoende moet zijn voor handhaving. SKF heeft nog 5 wedstrijden om die resterende 3 punten te behalen. Twee daarvan moeten normaal gesproken aanstaande zaterdag worden binnen gehengeld als de puntloze hekkensluiter De Hoeve/Due Amici Fashion in Veenendaal op bezoek komt.