• SKF Korfbal is op zoek naar enkele juryvoorzitters!

23 nov 2022
  • Tijdens de wedstrijden van een aantal teams, waaronder SKF 1 is een jurytafel nodig. Deze jurytafel wordt bemenst door een drietal juryleden, te weten de tijdwaarnemer, de schotklokbediener en de juryvoorzitter. Gedurende vele jaren is de functie van voorzitter vervuld door een groep personen die dit lang gedaan hebben. Na de coronatijden heeft een aantal van deze mensen besloten om te stoppen met deze rol. Daarom zijn we mu op zoek naar mensen die juryvoorzitter willen worden.

Wat doet een juryvoorzitter?

De juryvoorzitter heeft in basis de volgende taken tijdens een wedstrijd:

· Hij/zij werkt samen met en onder verantwoordelijkheid van de scheidsrechter;

· Hij/zij houdt de stand, wissels en time-outs bij;

· Hij/zij maakt via logoborden aan de scheidsrechter duidelijk dat er een wissel of time out gewenst is;

· De voorzitter is aanspreekpunt van de jurytafel voor de scheidsrechter;

· De voorzitter controleert via het digitale wedstrijdformulier of de opstelling klopt.

Investering in tijd:

Als juryvoorzitter ben je voor een wedstrijd minimaal een half uur van te voren aanwezig om te controleren of alle spullen aanwezig zijn en de scheidsrechter(s) vast te ontmoeten. zijn. Vrijwel onmiddellijk na de wedstrijd is ook de taak van de voorzitter voorbij. Dus je hebt 1,5 tot 2 uur tijdinvestering per wedstrijd. Afhankelijk van het aantal voorzitters gaat het om enkele wedstrijden per zaalseizoen. De jury is alleen tijdens het zaalseizoen actief. Momenteel is de jurytafel actief bij S1, S2, S3, A1 en B1. Het gaat per team om zeven thuiswedstrijden, Dit seizoen moeten we dus 35 wedstrijden van een jurytafel, inclusief voorzitter, voorzien.

Scholing:

SKF verzorgt een scholing die slechts één avond van circa 2 uur in beslag neemt. Tijdens deze cursus ontvang je een map waarin alles beschreven staat. En uiteraard wordt je zo veel mogelijk door een ervaren juryvoorzitter begeleid tijdens de eerste wedstrijden dat je actief bent.

Functie-eisen:

De voorzitter moet globaal op de hoogte zijn van de spelregels van korfbal, maar je hoeft zeker geen expert te zijn. Je bent bereid te leren wat de rol van juryvoorzitter inhoudt en je moet het leuk vinden om samen te werken.

Voordelen:

Als voorzitter zit je op de eerste rang tijdens een wedstrijd en je werkt samen in een leuk team. Je leert trainers, spelers en scheidrechters op een hele leuke manier kennen.

Informatie:

Lijkt deze rol je leuk, neem dan contact op met Annika van de Bovenkamp 06-10326509 (appen kan ook) of per mail: advandebovenkamp@hotmail.com