• SKF pakt eerste punt tegen Avanti/Post Makelaardij

2 okt 2019
  • Na drie nederlagen was er afgelopen zaterdag dan toch het eerste punt voor SKF. Na een wedstrijd waarin SKF eigenlijk steeds achterstond, toonde de ploeg veerkracht in de slotfase en greep een punt, 15-15.

De gasten uit Pijnacker pakten aanvankelijk het initiatief, 0-2 en later 2-5. SKF kwam daarna beter in de wedstrijd en kwam weer langszij, 5-5. Bij rust stond er een nipte voorsprong voor Avanti op het scorebord, 7-8.

Na rust pakte Avanti een ruimere voorsprong, eerst 9-12 en later 11-14. Maar daarna knokte SKF zich knap terug in de wedstrijd. Op 15-15 kreeg de thuisploeg zelfs nog een aantal kansen op een overwinning. Dat lukte niet, maar dankzij een gemiste strafworp van Avanti in de slotseconden kon toch een punt worden bijgeschreven.

Coach Lion van Klooster was na afloop tevreden. Op Korfbal.nl zegt hij: “De puntendeling was voor ons team een beloning voor hard werken en het blijven houden van de lange adem. Ondanks dat we lang aan het elastiek hingen, gaven we niet op en bleven we gedisciplineerd ons aan het plan houden. Het is dan mooi om te zien dat dat rendeert en dat het ons uiteindelijk een verdiend punt oplevert."

Komende zaterdag speelt SKF een moeilijke uitwedstrijd in Wormer tegen de huidige nummer 2, Groen Geel/IJskoud de Beste.