• SKF pakt verdiend punt tegen koploper

17 dec 2019
  • SKF pakte zaterdag een verdiend punt tegen de tot dat moment nog ongeslagen koploper Mid-Fryslân/Jansma Burdaard. Na een bloedstollende slotfase sloten beide ploegen af op 19-19.

De Friezen stonden vooraf zonder puntverlies bovenaan en scoorden gemiddeld 30 doelpunten per wedstrijd. Ook op het veld, in de andere Hoofdklasse dan die waar SKF acteert, presteert de ploeg goed. Op voorhand een zware opgave.

SKF kwam echter als een raket uit de startblokken. Na een minuut of 4 was het maar liefst 6-0. Dat niveau kon SKF echter niet volhouden en de Friezen kwamen terug naar 6-7. Zeker een kwartier of langer scoorde SKF niet, waarna de rust bereikt werd met 8-9.

In de tweede helft leken de kansen steeds te keren, maar geen van beide ploegen slaagde er in om de genadeslag uit te delen. In het begin was het SKF wat een paar keer een kleine voorsprong pakte, in de slotfase moest de thuisploeg steeds terugkomen van 1 of 2 punten achterstand. Beide coaches gebruikten hun volle aantal van 2 time-outs en 8 wissels in hun poging de wedstrijd naar hun hand te zetten. Vlak voor tijd maakte SKF de 19-19, waarna in de slotseconde een ultieme poging van Yorn van Kleij vanaf de middenlijn maar net op de korf afketste.

Coach Van Klooster was na afloop tevreden. “Loon naar werken. Gun het de spelers zo enorm. Ze werken er hard voor en dan is het heerlijk om te zien dat al dat harde werken resulteert in deze prestatie. Ik denk dat we ons publiek een vermakelijke wedstrijd hebben voorgeschoteld. Op de eerste 3 minuten na, toen legden we belachelijk goed spel op de mat met een krankzinnig afrondingspercentage, was het niet altijd bijzonder goed, maar de wijze waarop we voor elke bal vochten, strijd leverden en energie brachten deed mij en Niels (van Vessem, assistent-coach, red.) enorm goed en ik kreeg de indruk dat onze supporters het ook wel konden waarderen.”

Maandag de 23e oefent de selectie tegen China, dat in voorbereiding is op de Korfbal Challenge. De competitie wordt op 11 januari hervat met een uitwedstrijd tegen Heerenveen.